Menu
Boerrigter loopt niet weg voor concurrentie

Boerrigter loopt niet weg voor concurrentie

Naast Frank de Boer waren dinsdag ook Theo Janssen en Derk Boerrigter bij de persconferentie aanwezig. Na afloop van hun eerste training lieten de nieuwe aanwinsten met rugnummer 16 (Janssen) en 21 zich uit over hun (r)entree in Amsterdam. Na een afwezigheid van vier jaar mag Boerrigter zich weer Ajacied noemen.

De meeste aandacht ging dinsdag uit naar Theo Janssen. De beste speler van de Eredivisie was een favoriet onderwerp van de fotografen en journalisten. Toch had ook Boerrigter een mooi verhaal te vertellen. Tussen 2005 en 2007 stond hij al een onder contract bij Ajax, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Via HFC Haarlem, FC Zwolle en RKC Waalwijk is de buitenspeler klaar voor zijn tweede kans bij Ajax. Vier jaar ouder, vier jaar wijzer, vier jaar verder.

,,Ik moet me bewijzen”, zei Boerrigter eerlijk toen hem naar zijn rol voor komend seizoen werd gevraagd. De 24-jarige aanvaller weet dat hij veel concurrentie op de linkervleugel heeft. ,,Maar daar loop ik zeker niet voor weg. Ik ga de concurrentie graag aan.” Met name afgelopen seizoen liet Boerrigter zien dat hij aardig doelgericht is geworden. De voormalig buitenspeler van RKC Waalwijk scoorde liefst 18 doelpunten in 33 wedstrijden in de Jupiler League. Mede dankzij die goals veroverde RKC de titel in de eerste divisie.

Janssen: ,,Ik ben nog nooit zo fit als nu aan het seizoen begonnen." Janssen: ,,Ik ben nog nooit zo fit als nu aan het seizoen begonnen."

Boerrigter had weinig nieuwe dingen bij Ajax gezien ten opzichte van vier jaar geleden. ,,Er is niet veel veranderd ten opzichte van dat ik vier jaar geleden wegging. Ik ben al veel oude bekenden tegengekomen met wie ik nog in de jeugd en bij Jong Ajax heb samengespeeld. Daarnaast is de Toekomst natuurlijk een vertrouwde omgeving voor me. Alles is hier bij Ajax top geregeld. Maar dat mag je natuurlijk ook wel verwachten van zo’n grote club.”

Theo Janssen had uiteraard minder vergelijksmateriaal dan Boerrigter. De voormalig middenvelder van FC Twente heeft pas één officiële training achter de rug. ,,Ik ben hier natuurlijk pas twee dagen bezig, maar de eerste indrukken zijn goed. Over een maand kan ik ongetwijfeld meer vertellen over mijn ervaringen bij Ajax.” Met de fitheid van de beste middenvelder van Nederland zit het overigens wel goed. Janssen: ,,Ik ben nog nooit zo fit als nu aan het seizoen begonnen. Uiteraard wil je bij je nieuwe club goed beginnen. Ik ben er klaar voor.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Boerrigter: ,,Ik ga de concurrentie graag aan." Boerrigter: ,,Ik ga de concurrentie graag aan."