Menu
Boerrigter nieuw gezicht op trainingsveld

Boerrigter nieuw gezicht op trainingsveld

Tijdens de training daags voor de wedstrijd tegen Heracles was een nieuw gezicht te bewonderen. Derk Boerrigter, linksbuiten in de selectie van Jong Ajax, was bij de groep gehaald. Edgar Manucharyan heeft namelijk last van een spier in zijn bovenbeen en trainde deze hele week niet met de groep.

Na de rondo, als eerste warming-up, werd de groep onderworpen aan het gezag van René Wormhoudt, die middels een aantal sprintvarianten de spieren van de Ajacieden op de juiste temperatuur kreeg.

Een positiespel met een neutrale man in het midden volgde. De bal ging in hoog tempo rond, de gezichten van de Ajacieden stonden serieus.

Iets vroeger dan gebruikelijk, net iets voor de middag, was er genoeg tijd voor wat ontspanning. Blind ging als eerste naar de kleedkamer, waarna de groep nog even op het veld bleef.

In het ene doel werd Maarten Stekelenburg getrakteerd op vrije trappen van een aantal van zijn teamgenoten, die verspreid van links naar rechts op hem afvuurden. Stekelenburg dook in hoog tempo van de ene kant van zijn doel naar de andere en hield redelijk stand. Maar toen het groepje dat buiten de zestien stond op een afgesproken teken tegelijk de ballen op de keeper schoot, nam Stekelenburg niet eens de moeite meer om te duiken.

Aan de andere kant van het veld legde Hatem Trabelsi een bal of tien voor zichzelf aan de zijlijn neer om zijn voorzet te perfectioneren. Nigel de Jong maakte van deze kans gebruik en probeerde de voorzetten de touwen in te jagen. Maar daar stond Hans Vonk die zich gewillig als schietschijf liet gebruiken. Trabelsi en De Jong legden tot slot de ballen op de stip om beurtelings een penalty op hun Zuid-Afrikaanse sluitpost te nemen.

Op weg naar de kleedkamer had zich inmiddels een bijzondere toeschouwer opgesteld. Piet viert vandaag zijn honderdste verjaardag en liet zich trots door de langslopende Ajacieden feliciteren.

Derk Boerrigter kwam tegen het middaguur moe maar voldaan van het veld. ,,Ik was verrast dat ik mee mocht trainen", liet de linksbuiten weten. Boerrigter had donderdagavond een telefoontje van John van den Brom gekregen, met de mededeling dat hij zich de volgende ochtend niet op de Toekomst, maar in de ArenA moest melden voor de training. ,,Je merkt wel een verschil", vond de jonge Ajacied. ,,Hier gaat het allemaal nog wat sneller dan bij ons, maar ik kon het gelukkig wel bijhouden." De aanvaller hoopt dat hij zijn arbeid beloond ziet door een plekje op de bank zaterdagavond .