Menu
Boerrigter op weg naar finale 2011

Boerrigter op weg naar finale 2011

Daags na RKC Waalwijk - Ajax (0-1) was het bijzonder rustig op de Toekomst. De basisspelers bleven binnen. Alleen invaller Dmitry Bulykin meldde zich buiten. Op het naastgelegen veld werkte Derk Boerrigter hard aan het herstel van zijn rugblessure. Hij hoopt de laatste twee wedstrijden van 2011 weer te kunnen spelen.

De winterstop komt steeds dichterbij. Na de wedstrijd tegen RKC rest Ajax nog slechts tien dagen tot de break. In die anderhalve week staan er nog twee wedstrijden op het programma. Zondag komt ADO Den Haag naar de Amsterdam ArenA voor de laatste competitiewedstrijd van 2011. Woensdag 21 december volgt de wedstrijd tegen AZ in de achtste finales van de KNVB Beker.
Derk Boerrigter mikt erop dat hij er tegen ADO en AZ weer bij kan zijn. Zoals Frank de Boer zondag na afloop zei is de linkbuiten waarschijnlijk de enige Ajacied uit de volle ziekenboeg die het slot van 2011 nog mee kan maken. Samen met fysiotherapeut Pim van Dord deed Boerrigter de hele maandagochtend oefeningen op de vrijwel lege velden op de Toekomst.

Dmitry Bulykin en Davy Klaassen waren de enige spelers die zich buiten laten zien. Bulykin trainde met de keepers Jeroen Verhoeven en Warner Hahn. Onder leiding van de assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp nam de Rus de keepers beurtelings onder vuur. Klaassen melden zich rond het middaguur voor de camera van Ajax TV. Daags na zijn eerste optreden in de basis blikte hij terug op de 90 minuten in Waalwijk. Net als de meeste Ajacieden is Klaassen de komende twee dagen vrij. Vanaf donderdag gaat de focus op ADO. Zowel de winterstop als de beoogde rentree van Boerrigter zijn dan weer drie dagen dichterbij gekomen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Dmitry Bulykin was de enige speler die zich buiten meldde. Dmitry Bulykin was de enige speler die zich buiten meldde.
Dennis Bergkamp verstuurt een pass. Dennis Bergkamp verstuurt een pass.
Keeper Warner Hahn is Dmitry Bulykin te snel af. Keeper Warner Hahn is Dmitry Bulykin te snel af.
Davy Klaassen in gesprek met Ajax TV. Davy Klaassen in gesprek met Ajax TV.