Menu
Boerrigter sluit aan bij de groep

Boerrigter sluit aan bij de groep

Derk Boerrigter heeft dinsdag weer met de groep meegetraind. De linksbuiten arriveerde maandagavond in het trainingskamp in De Lutte nadat hij eerder op de dag een scan aan zijn rug had ondergaan. Omdat de uitslag van de scan positief was, traint hij deze week gewoon met de groep mee. Alleen het partijspel laat hij voorlopig uit voorzorg aan zich voorbij gaan.

Met de komst van Boerrigter beschikte Frank de Boer dinsdagochtend over 24 spelers en 3 keepers op het trainingsveld van SV De Lutte. De volledig fitte groep werd af en toe opgesplitst, waarbij de spelers die maandag bij de groep aansloten apart trainden. Ook Miralem Sulejmani stapte richting het einde van de training uit om met de fysio wat extra oefeningen te doen. Datzelfde gold voor Kolbeinn Sigthórsson, die onder leiding van Gavin Benjafield (hoofd medische staf) aan zijn fysieke gesteldheid werkte.

Ajax bereidt zich in De Lutte voor op de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Woensdagavond speelt Ajax een oefenduel met VV Oldenzaal, op slechts een paar kilometer afstand van het basiskamp in De Lutte. De wedstrijd tegen Oldenzaal vloeit voort uit een actie van de VriendenLoterij. De amateurs van Oldenzaal waren uiteindelijk de gelukkige winnaar om Ajax te mogen ontvangen. Voor Boerrigter, die uit deze regio komt, is die wedstrijd uiteraard extra speciaal. Hij zal dan ook aandachtig toeschouwer zijn op sportpark de Thij.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van Vuurst

De doelmannen Mickey van der Hart, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen. De doelmannen Mickey van der Hart, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen.
Kolbeinn Sigthórsson deed enkele individuele oefeningen. Kolbeinn Sigthórsson deed enkele individuele oefeningen.
Frank de Boer had alle 27 spelers tot zijn beschikking. Frank de Boer had alle 27 spelers tot zijn beschikking.
Kolbeinn Sigthórsson gebruikte het kleine doeltje als alternatief trainingsmateriaal. Kolbeinn Sigthórsson gebruikte het kleine doeltje als alternatief trainingsmateriaal.
Lorenzo Ebecilio beschermde zich tegen de zon. Lorenzo Ebecilio beschermde zich tegen de zon.
De spelers deden veel loop- en conditie-oefeningen onder leiding van Björn Rekelhof. De spelers deden veel loop- en conditie-oefeningen onder leiding van Björn Rekelhof.
Thulani Serero is deze week exact een jaar bij Ajax. Thulani Serero is deze week exact een jaar bij Ajax.