Menu
Boerrigter speelt 'thuiswedstrijd'

Boerrigter speelt 'thuiswedstrijd'

Derk Boerrigter keert zaterdag even terug naar de regio Twente. De geboren Oldenzaler speelt zaterdagavond met Ajax in Almelo tegen Heracles. De 24-jarige Ajacied is tot nu toe bezig aan een uitstekend seizoen en wordt door kenners al getipt voor Oranje.

Dat Boerrigter weer even in de buurt komt is zijn familie-, vrienden- en kennissenkring niet ontgaan. De wedstrijden tegen FC Twente en Heracles Almelo voelen voor de vleugelspits van Ajax als 'thuiswedstrijden'. ,,Als ik genoeg kaarten kan regelen willen er zaterdagavond veel mensen komen kijken”, licht de aanvaller toe. ,,Mijn ouders zijn er sowieso bij in het Polman Stadion. Zij komen elke wedstrijd kijken, uit en thuis. Van kleins af staan ze voor me klaar. Ook nu nog.”

In het Polman Stadion maakt Boerrigter weer kennis met kunstgras, een ondergrond waarop hij in zijn jaren bij FC Zwolle tweewekelijks uitkwam. ,,Er zit alleen heel veel verschil tussen kunstgrasvelden. Dat van Heracles is niet mijn favoriete kunstgras. Dan vind ik het veld van Zwolle fijner om op te spelen.” Volgens de linksbuiten heeft Heracles behalve het veld ook baat bij het thuisvoordeel. ,,Ze spelen in eigen huis nooit slecht, dus het zal moeilijk worden.” Met name het aanvallende gedeelte van de Heraclieden wordt door hem geroemd. ,,Die Armenteros kan echt goed voetballen. Verder is Everton een gevaarlijke speler en heeft Overtoom een beslissende actie in huis. Toch moeten we daar ‘gewoon’ drie punten pakken.”

,,Het voordeel van op en top gemotiveerde tegenstanders is dat ze na een uur helemaal kapot zijn." ,,Het voordeel van op en top gemotiveerde tegenstanders is dat ze na een uur helemaal kapot zijn."

Boerrigter, die vorig seizoen nog met RKC Waalwijk actief was in de Jupiler League, behoort tot de revelaties van deze nog prille jaargang. Hij is tegenwoordig zelfs geregeld onderwerp van gesprek in de discussieprogramma’s over voetbal. Onder anderen Jan Mulder en Keje Molenaar staken de loftrompet over hem en zeiden in hem een toekomstig international te zien. ,,Ik heb het niet gezien, maar kreeg wel sms’jes van mensen die het wel op tv hadden gezien. Het zijn natuurlijk fantastische complimenten en het zou hartstikke mooi zijn als het ooit een keer uitkomt.”

Wat het Nederlands elftal betreft hoopt Boerrigter dezelfde weg te bewandelen als Kevin Strootman. ,,Die jongen is als een speer gegaan. Hij speelde eerst bij Sparta en ging daarna naar FC Utrecht. Nu zit hij bij PSV en speelt hij zelfs in het Nederlands elftal. Als dat er ooit voor mij inzit zou dat fantastisch zijn. Ik houd me er op dit moment alleen niet mee bezig. Ik ben nu druk met Ajax en de wedstrijden die ik speel.”

Te beginnen met het uitduel bij Heracles. Een opponent die tegen Ajax niet gemotiveerd hoeft te worden. ,,Al onze tegenstanders komen op en top gemotiveerd de kleedkamer uit en gaan vanaf het begin als de brandweer”, is Boerrigter al opgevallen. ,,Het voordeel daarvan is dat ze na een uur helemaal kapot zijn. Daarom is het belangrijk dat we de eerste minuten ongeschonden doorkomen.”

Heracles Almelo - Ajax begint zaterdag om 20.45 uur.

Resultaten van de laatste vijf seizoenen:

2010/2011 Heracles Almelo - Ajax 1-4 (30-10-2010)
2009/2010 Heracles Almelo - Ajax 0-3 (30-08-2009)
2008/2009 Heracles Almelo - Ajax 1-3 (29-10-2008)
2007/2008 Heracles Almelo - Ajax 0-1 (15-09-2007)
2006/2007 Heracles Almelo - Ajax 0-3 (05-11-2006)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto´s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees (boven)