Menu
Boerrigter wil geschiedenis schrijven

Boerrigter wil geschiedenis schrijven

Waar enkele weken geleden het woord ‘kampioenschap’ nog angstvallig werd vermeden in de selectie van Ajax gaat inmiddels niemand meer uit van een slecht scenario. Door de 1-2-zege van zondag op FC Twente zijn de Amsterdammers slechts theoretisch nog te achterhalen door Feyenoord, dat tweede staat met zes punten minder en een aanmerkelijk slechter doelsaldo. ,,Dit kan niet meer misgaan”, is dan ook de stellige overtuiging van Derk Boerrigter, die het duel wegens rugklachten moet missen.

De 25-jarige vleugelspeler kwam overigens niet geheel ongeschonden uit het duel met zijn vroegere club. ,,Ik kwam een beetje ongelukkig terecht en had na afloop een beetje last van de spieren in mijn rug. Hoewel het gelukkig niet mijn oude blessure is”, haast aanvaller zich te zeggen. Toch komt de wedstrijd tegen VVV-Venlo te vroeg voor Boerrigter.

Hij zal vanaf de tribune moeten zien hoe zijn teamgenoten de landstitel gaan binnenslepen. ,,We willen zo snel mogelijk kampioen worden en als dat voor eigen publiek kan is dat natuurlijk wel iets leuker. Je kunt het dan met ruim vijftigduizend man vieren. Dat is wel speciaal. Hoewel we er niet te makkelijk over mogen denken moeten we gewoon winnen. Het liefst met dikke cijfers.”

,,Misschien schrijf ik wel een stukje geschiedenis en ben ik de eerste speler die achtereenvolgens de titel pakt in de Jupiler League en Eredivisie.” ,,Misschien schrijf ik wel een stukje geschiedenis en ben ik de eerste speler die achtereenvolgens de titel pakt in de Jupiler League en Eredivisie.”

Boerrigter weet evenals de meeste van zijn ploeggenoten hoe het voelt om kampioen te worden. Vorig seizoen nog vierde de linkspoot met RKC Waalwijk de titel in de Jupiler League. ,,Ik heb toen een ontzettend leuk feest gehad met RKC en hoop met Ajax hetzelfde te kunnen beleven”, blikt hij alvast vooruit op dat wat hoogstwaarschijnlijk komen gaat. ,,Al is er natuurlijk wel een verschil tussen de Jupiler league en Eredivisie, dat toch het hoogste nationale podium is. Maar verder is een prijs een prijs en ik houd van prijzen”, aldus de Ajacied die tevens oog heeft voor historisch besef. ,,Want misschien schrijf ik wel een stukje geschiedenis en ben ik de eerste speler die achtereenvolgens de titel pakt in de Jupiler League en Eredivisie.”

De wedstrijd Ajax - VVV-Venlo begint woensdag om 20.00 uur. Indien Ajax de titel prolongeert vindt een dag later de huldiging plaats op het ArenAPark naast de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst