Menu
Boerrigter wint met Ajax 1

Boerrigter wint met Ajax 1

De zes Ajacieden die niet zijn opgeroepen voor interlands, speelden donderdagmiddag een partij tegen Jong Ajax. Ajax 1 werd aangevuld met vier spelers uit het tweede elftal. Een van die spelers was Derk Boerrigter, die op 1 juli van dit jaar overkwam van FC Twente.

,,Het is altijd leuk als je op het eerste trainingsveld mag trainen. Tijdens interlandweken hebben we de overgebleven eerste-elftalspelers vaker versterkt om een grote partij te spelen", vertelt de 18-jarige linksbuiten van Jong Ajax. Boerrigter speelde vandaag samen met Stekelenburg, Heitinga, Rosales, Juanfran, Escudé en Anastasiou. Zijn ploeggenoten Murat Yildirim, Jan Vertonghen en Rachid Tiberkanine completeerden het tiental.

Boerrigter: ,,Je merkt dat je met de spelers van het eerste elftal speelt, want het spel gaat iets sneller. De balcirculatie is bijvoorbeeld hoger. Daarnaast krijg je na de training veel meer aandacht van de supporters die met je op de foto willen of een handtekening vragen. Dat had ik bij FC Twente niet", zegt de linksbuiten lachend. Naast de andere beleving van het voetbal bij Ajax kreeg de vleugelspits uit Oldenzaal ook in zijn persoonlijk leven met veranderingen te maken. ,,Inmiddels woon ik in Diemen op mezelf. Dat was best even wennen, want de eerste keer dat ik zelf moest koken, wist ik niet echt wat ik moest klaarmaken, laat staan hoe. Maar gelukkig ben ik vanaf het begin goed opgevangen bij Ajax en dat helpt enorm."

Zijn doel bij Ajax heeft Boerrigter in ieder geval wel helder voor de geest. ,,Ik wil niet alleen het eerste elftal halen, maar er ook bij blijven. Mitea is nu geblesseerd en Babel is misschien ook niet echt een linksbuiten, dus wie weet. Het enige wat ik kan doen, is keihard werken en bij Jong Ajax laten zien dat ik het niveau aankan." Een eerste stap zette hij vanmiddag door met 'Ajax 1' te winnen van zijn ploeggenoten.