Menu
Boete na wangedrag fans

Boete na wangedrag fans

De UEFA heeft Ajax opnieuw bestraft voor wangedrag van supporters. Bij de Champions League-wedstrijd Celtic - Ajax werden stoeltjes vernield en in de richting van het thuispubliek gegooid. De UEFA heeft hiervoor een boete van 20.000 euro opgelegd. Naast het geldbedrag zal Ajax naar verwachting een soortgelijk bedrag moeten betalen voor de toegebrachte materiële schade aan het stadion van de Schotse club.

Het is helaas niet de eerste keer dat Ajax bestraft wordt door de Europese bond. Eerder deze maand werd reeds een boete van 25.000 euro opgelegd voor het tonen van een beledigend spandoek tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Celtic. De voorbije jaren is Ajax ook regelmatig gestraft, veelal voor het afsteken van vuurwerk.

Naast de financiële schade die de club hierdoor ondervindt, schaadt dergelijk wangedrag ook het imago van Ajax en het voetbal in het algemeen. Dit geldt voor onrechtmatig gedrag in het stadion, maar ook zeker wanneer dit in de binnenstad plaatsvindt. Ajax zal dan ook met de ketenpartners (politie, OM en gemeente Amsterdam) blijven optrekken om dit wangedrag te voorkomen en te bestraffen.

Zoals bekend zullen personen die zich misdragen een landelijk stadionverbod opgelegd krijgen en zal waar mogelijk de financiële schade en de boete op de verantwoordelijken worden verhaald. Ajax roept supporters echter op om zich op een Ajax-waardige manier te gedragen, waardoor het opleggen van dergelijke sancties in het vervolg niet nodig zal zijn.

Tekst en foto: Ajax.nl