Menu
Bogarde start stage bij Jong Ajax

Bogarde start stage bij Jong Ajax

Winston Bogarde is voor even terug bij Ajax. De voormalige verdediger loopt sinds vandaag stage bij Jong Ajax. Bogarde loopt zijn stage in het kader van de trainersopleiding die hij volgt in Noord-Ierland.

Het trainersdiploma dat hij uiteindelijk hoopt te ontvangen is in alle Europese landen geldig. Afgelopen seizoen liep Bogarde al stage bij FC Volendam A1. Dit seizoen traint hij bij dezelfde club de A2.
Bogarde loopt tot het einde van het seizoen drie dagen per week mee met de trainers Adrie Koster en Aron Winter. De linksback in ruste verruilde in 1994 Sparta voor Ajax.

Winston Bogarde in gesprek met enkele Jong Ajacieden. Winston Bogarde in gesprek met enkele Jong Ajacieden.

Op 21 december van dat jaar speelde de fysiek sterke verdediger bij NEC zijn eerste wedstrijd als Ajacied. Met Bogarde in de gelederen won Ajax dat duel met 2-0.

In de seizoenen waarin ook Bogarde het roodwitte shirt droeg won Ajax bijna alles wat er te winnen viel. Bij zijn afscheid van de Amsterdamse club prijkten onder meer landstitels, een eindzege in de Champions League en een Wereldbeker voor clubteams op zijn erelijst. Bogarde verruilde Ajax in 1997 voor AC Milan. Daarnaast verdedigde de 20-voudig international ook de clubeer van FC Barcelona en Chelsea. Na een moeizame periode bij de Londense club, waar hij niet meer aan spelen toe kwam, besloot Bogarde te stoppen. Enige tijd terug overwoog de oud-international een rentree als speler. Uiteindelijk koos hij toch voor een carriere als trainer.