Menu
Bogarde terug bij Ajax

Bogarde terug bij Ajax

Winston Bogarde keert terug bij Ajax. De club en de voormalige topspeler bereikten overeenstemming over een contract van één seizoen, tot en met 30 juni 2016. De 44-jarige oud-Ajacied gaat in de bovenbouw van de jeugdopleiding aan de slag als verdedigerstrainer.

Bogarde is verheugd over het contract: ,,Ik ben heel blij dat ik terugkeer bij Ajax en dat zij mij de mogelijkheid bieden om de spelers te helpen in hun ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met de talenten aan de slag te gaan.”

De oud-verdediger zal zich richten op de A- en B-junioren. Wim Jonk: „Sinds Jaap Stam is doorgeschoven naar Jong Ajax zijn wij op zoek naar een verdedigerstrainer en mentor voor de bovenbouw. Ik ben blij dat we die nu gevonden hebben. Ook onze verdedigende talenten willen wij zoveel mogelijk individuele begeleiding bieden. Ik denk dat Winston, met al zijn passie en ervaring, de juiste man is om de fijne kneepjes van het verdedigen over te brengen. Want ook dat is straks keihard nodig om overeind te kunnen blijven in het internationale topvoetbal.”

Bogarde kwam in 1994 van Sparta naar Ajax en maakte drie seizoenen deel uit van het succeselftal van Ajax onder Louis van Gaal. In het rood-wit won hij de Nederlandse Super Cup, twee landstitels, de UEFA Champions League, de UEFA Super Cup en de FIFA wereldbeker voor clubteams. Na een tussenstop bij AC Milan in het seizoen 1997-1998 speelde Bogarde vervolgens drie seizoenen bij FC Barcelona. Hier schreef hij twee kampioenschappen, de Spaanse beker en opnieuw de UEFA Super Cup op zijn palmares bij. Na vier seizoenen Chelsea beëindigde hij in 2004 zijn carrière als voetballer. In het shirt van Oranje speelde Bogarde het Europees kampioenschap van 1996 en het wereldkampioenschap van 1998. Uiteindelijk kwam hij tot 20 interlands.

Na zijn voetbalcarrière behaalde Bogarde zijn trainersdiploma’s. In het seizoen 2008-2009 was hij als stagiair actief in Amsterdam, als trainer met speciale aandacht voor de verdedigers. Nu keert hij dus terug in een soortgelijke rol.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst