Menu

Bogdan Lobont verhuurd aan Dinamo Bukarest

Ajax verhuurt tweede doelman Bogdan Lobont voor de rest van het seizoen aan Dinamo Bukarest. Lobont, keeper van het nationale elftal van Roemenië, vertrekt met onmiddellijke ingang naar de huidige nummer vijf van de Roemeense ranglijst.

Lobont speelde sinds zijn komst naar Amsterdam in 2000 één officieel duel voor Ajax: op 26 november vorig jaar in en tegen Utrecht.

Leo Beenhakker, technisch directeur van Ajax: "Voor Ajax is het van belang dat Lobont minuten maakt. Co Adriaanse kiest volstrekt legitiem voor Fred Grim als eerste doelman, maar Lobont is toch de keeper waar Ajax op de lange termijn verder mee moet. Ajax hoopt aan het eind van het seizoen een goed voorbereide Lobont terug te krijgen."

Voor de invulling van de plek achter Fred Grim komt Joe Didulica terug van Ajax' satellietclub Germinal Beerschot Antwerpen. Omdat Didulica tot de winter niet speelgerechtigd is voor de UEFA Cupwedstrijden van Ajax zal ook Maarten Stekelenburg paraat staan als tweede doelman.

Didulica verhuisde aan het begin van dit seizoen van Ajax naar GBA, waar hij dit seizoen één keer onder de lat verscheen: tegen Standard Luik. Stekelenburg is keeper van Jong Ajax en jeugdinternational.