Menu
Boilesen gaat 'hard juichen' voor Ajax

Boilesen gaat 'hard juichen' voor Ajax

Nicolai Boilesen (19) kan waarschijnlijk tot de winterstop niet meer in actie komen voor Ajax. De Deense linksback werd onlangs een aantal weken teruggeworpen in het herstel van zijn hamstringblessure. Voor de Ajacied bestaat de komende periode daarom vooral uit revalideren en zijn team aanmoedigen. Woensdagavond zit de hele familie Boilesen op de tribune bij het UEFA Champions Leagueduel Ajax - Dinamo Zagreb.

Zijn vrolijke glimlach en opgewekte toon is Nicolai Boilesen nog niet verloren. Uiteraard baalt de Deen van zijn blessure en al helemaal van de vertraging die hij onlangs heeft opgelopen. ,,Maar”, zo zegt hij, ,,Een voetbalcarrière kan natuurlijk niet alleen maar omhoog gaan. Soms krijg je ook met blessures of andere tegenslagen te maken. Dat hoort nu eenmaal bij het leven van een voetballer.”

Na de terugval in zijn blessure is Boilesen min of meer weer terug bij af. ,,Eigenlijk is de diagnose hetzelfde als na de wedstrijd tegen PSV waarin ik mijn blessure anderhalve maand geleden opliep. Dat betekent dat ik dus opnieuw vier tot zes weken moet revalideren. Voor mijn gevoel gaat het nu wel iets sneller dan bij de eerste keer, maar toch ga ik absoluut niets overhaasten. Het positieve aspect is dat ik inmiddels weet hoe het revalidatietraject eruit ziet, het negatieve eraan is uiteraard dat ik die weg nu opnieuw moet afleggen om weer topfit te worden. Maar een ding is zeker: ik ga er rustig alle tijd voor nemen.”

Boilesen is waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld. Boilesen is waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld.

Met toestemming van Ajax revalideert Boilesen bij een externe partij. De Deen heeft er bewust voor gekozen om niet op de Toekomst aan zijn herstel te werken. Het heeft te maken met de persoonlijke ervaringen die hij overhield aan een eerder revalidatietraject. ,,Ik kwam begin 2010 met een knieblessure bij Ajax binnen. De eerste vier maanden hier in Amsterdam stonden voor mij dus volledig in het teken van revalideren. Ik vond het heel moeilijk om de boys te zien trainen, terwijl ik zelf hard aan mijn herstel moest werken. Een andere speler zal daar misschien minder of zelfs helemaal geen last van hebben, maar voor mij was dat heel zwaar. Daarom ben ik blij dat ik na overleg met Ajax buiten de club mag revalideren.”

Ondanks dat Boilesen deze weken niet bij Ajax revalideert, is hij geregeld op de club te vinden. ,,Ik ga sowieso naar iedere wedstrijd toe. Daarnaast probeer ik ook om zo nu en dan samen met de spelers te lunchen. Daardoor houd je contact met wat er hier op de club gebeurt. En op de momenten dat ik hier niet ben kan ik gelukkig altijd nog pingen. Ook op die manier houd je het gevoel dat je er bij hoort.”

Woensdagavond maakt Boilesen zijn Champions Leaguedebuut op de tribune van de ArenA. Nadat hij in augustus 2005 al eens als ballenjongen bij Brøndy - Ajax optrad, maakte hij half september zijn CL-debuut als speler in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. Zijn eerste duel als supporter had hij uiteraard graag uitgesteld. Toch gaat hij er samen met zijn familie iets van maken. ,,Ik kan niets anders doen dan heel hard voor Ajax juichen op de tribune. Dat is het enige wat ik momenteel kan doen om mijn team te helpen. De traditie met de vlaggetjes ken ik al, dus ik ga zeker zwaaien morgenavond.”

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees