Menu
Boilesen kijkt uit naar EK-aftrap

Boilesen kijkt uit naar EK-aftrap

Voor Christian Eriksen en Nicolai Boilesen begint zaterdagavond het EK-21 in eigen land tegen Zwitserland. De linksback kijkt er erg naar uit. ,,Ik heb er heel veel zin in", aldus de Ajacied die zegt nog geen vermoeidheid te voelen.

,,Dit is het grootste voetbalevenement dat ooit in Denemarken is geweest", weet Boilesen. ,,Er is heel veel belangstelling van de media. Ook voor mijn persoon, want zoveel spelers die in het buitenland spelen, zijn er niet in dit team. Christian (Eriksen, red) is wel de grote mijnheer ja; hij heeft natuurlijk ook al veel A-interlands gespeeld. Maar omdat het dit seizoen met mij ook zo goed is gegaan, krijg ik ook veel media-aandacht. Dat is alleen maar leuk."

Boilesen speelde voor deze maand nooit eerder voor dit team. Afgelopen maandag was de eerste wedstrijd. ,,Ik kende wel een paar jongens vanuit eerdere nationale teams, maar verder is het heel nieuw voor mij. We wonnen met 4-0 en het ging heel goed. Dit team speelt eigenlijk ook zoals Ajax, 4-3-3 met opkomende backs. De verwachting in Denemarken is best groot. Ze verwachten dat we doorgaan naar de halve finale. Dat kan lukken, al hebben we niet de makkelijkste teams in de poule. Je weet eigenlijk nooit hoe goed ze zijn, maar we moeten geloven in eigen kunnen."

Moe na het enerverende seizoen is de jonge Ajacied allerminst. ,,Het ging zo goed bij Ajax en door het kampioenschap krijg je extra energie. Misschien dat de vermoeidheid na het toernooi wel komt, maar nu voel ik niets en heb ik heel veel zin in dit EK met het nationale team. Als het héél goed gaat en we worden kampioen, dan heb ik dit seizoen met drie teams iets gewonnen", neemt Boilesen alvast een voorschot op de toekomst. Hij was immers aanvoerder van Ajax A1 dat kampioen werd en hij won uiteraard de titel met Ajax 1. ,,Denemarken speelt thuis, wij moeten voor de volle stadions bewijzen dat we goed genoeg zijn."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees