Menu
Boilesen klaar voor rentree

Boilesen klaar voor rentree

Ajax wacht twee bijzondere, op voorhand niet te onderschatten duels met AZ en FC Twente. Aan de vooravond van het bekertreffen in Alkmaar, in de halve finale van de KNVB Beker, belegden de Ajacieden woensdag een laatste training op de Toekomst. Nicolai Boilesen en Kenneth Vermeer zijn fit en speelklaar.

,,Kenneth Vermeer heeft dinsdag al volledig mee kunnen trainen en alles kunnen doen’’, vertelde Frank de Boer kort na de oefensessie over zijn beoogde doelman voor het bekerduel. Vermeer kampte eerder met een liesblessure. ,,Dan is het afwachten op de reactie, maar die was goed. We kunnen ervan uitgaan dat hij kan spelen.’’ Ook Nicolai Boilesen is wedstrijdfit. De Deen is terug van een hamstringblessure en zal donderdag zeker meespelen in de Noord-Hollandse derby, die om 20:45 uur begint. ,,Nicolai gaat zeker minuten maken’’, vervolgde De Boer. ,,Al zullen het zeker niet negentig minuten zijn.’’

De competitietopper tegen FC Twente wierp zijn schaduw alvast vooruit. De Ajax-trainer liet al weten dat hij er in de bekerwedstrijd, waar mogelijk, rekening mee houdt dat zijn spelers zondag opnieuw een bijzonder duel wacht. ,,Als de bekerwedstrijd bijvoorbeeld 120 minuten duurt, kan je voor zondag in de problemen komen met spelers’’, besloot De Boer. ,,Wat dat betreft zal ik er rekening mee houden. Bijvoorbeeld met wissels.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax trainde woensdag voor het laatst op weg naar de bekerwedstrijd tegen AZ. Ajax trainde woensdag voor het laatst op weg naar de bekerwedstrijd tegen AZ.
De Ajacieden werden door performance coach Björn Rekelhof aan een aantal oefeningen onderworpen. De Ajacieden werden door performance coach Björn Rekelhof aan een aantal oefeningen onderworpen.
Frank de Boer staat op de drempel van zijn honderdste zege als Ajax-coach. Frank de Boer staat op de drempel van zijn honderdste zege als Ajax-coach.
Kenneth Vermeer staat zoals gebruikelijk bij de bekerduels van Ajax onder de lat. Kenneth Vermeer staat zoals gebruikelijk bij de bekerduels van Ajax onder de lat.
Nicolai Boilesen gaat donderdag voor het eerst weer minuten maken, zo kondigde Frank de Boer aan. Nicolai Boilesen gaat donderdag voor het eerst weer minuten maken, zo kondigde Frank de Boer aan.
Ajax is één zege verwijderd van de bekerfinale. Ajax is één zege verwijderd van de bekerfinale.