Menu
Boilesen sluit weer aan

Boilesen sluit weer aan

Na een ochtendtraining waarin krachtoefeningen de hoofdmoot vormden, lieten de Ajacieden zich woensdagmiddag op het trainingsveld zien. In de 1,5 uur durende veldsessie werden de eerste stappen gezet richting de naderende thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Nicolai Boilesen trainde voluit mee. Zondag vanaf 16:30 uur zijn de Friezen van Marco van Basten gast in de (bijna) uitverkochte ArenA.

Na twee gelijke spelen in de laatste drie competitieduels zullen de Ajacieden er extra op gebrand zijn de eigen fans zondag iets moois voor te schotelen. De lijstaanvoerder koestert een voorsprong van vijf punten op zijn naaste belagers en titelkandidaten Vitesse, FC Twente en Feyenoord. De Tukkers wacht woensdagavond het inhaalduel in de Eredivisie met FC Groningen. Twente kan de achterstand bij winst dus verkleinen tot twee punten. De Amsterdammers bewijzen zichzelf in alle opzichten de allerbeste dienst door een ding ‘gewoon’ te doen: in de titelstrijd zondag winnen van Heerenveen.

Performance coach Björn Rekelhof legt uit wat hij van de Ajacieden verwacht. Performance coach Björn Rekelhof legt uit wat hij van de Ajacieden verwacht.

Performance coach Björn Rekelhof warmde de spelers voor de middagsessie op luchtige, ontspannen wijze op. Rekelhof liet de veldspelers en keepers in groepjes tegen elkaar strijden. Doel was om pylonen zo snel mogelijk op de aangewezen plek te krijgen. Het mini-wedstrijdje zorgde voor glimlachen op de gezichten van de strijdende voetballers en toekijkende oud-voetballers in de trainersstaf.

Nicolai Boilesen nam voluit deel aan de pylonenrace en het gros van de daaropvolgende (bal)oefeningen. De Deen, die in de laatste twee wedstrijden uit voorzorg werd gespaard, wierp zich net als zijn selectiegenoten voluit in de strijd. Boilesen deed ook mee in het eerste positiespel, waarin twee ploegen telkens zochten naar de neutrale vrije man én doelpunten. Christian Poulsen was in de meeste gevallen de neutrale speler, die zich telkens aansloot bij de balbezittende partij. Boilesen voltooide het slotstuk van zijn middagsessie met een individuele trap- en passoefening met fysio Ronald Vermeer.

Ajax TV was ook bij de middagtraining aanwezig. Houd de website en Ajax TV op Fox Sports in de gaten voor beelden van de Ajax-training.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Koop je kaarten nu via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier je kaarten voor Ajax - Heerenveen

De Ajacieden gaan voluit in de pylonenrace. De Ajacieden gaan voluit in de pylonenrace.
Na een ochtend vol krachtoefeningen, werden (kort maar intens) ook de lachspieren getraind. Na een ochtend vol krachtoefeningen, werden (kort maar intens) ook de lachspieren getraind.
Bojan Krkic maakte een scherpe indruk en scoorde een keer fraai. Bojan Krkic maakte een scherpe indruk en scoorde een keer fraai.
Frank de Boer instrueert zijn spelers. Frank de Boer instrueert zijn spelers.
Davy Klaassen is balvast. Davy Klaassen is balvast.
Tussen de verschillende oefeningen door was er ook tijd voor een drinkpauze. Tussen de verschillende oefeningen door was er ook tijd voor een drinkpauze.