Menu
Boilesen speelt tegen Groningen

Boilesen speelt tegen Groningen

Ajax speelt aanstaande zondag de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Twee dagen voor het duel in de Amsterdam ArenA blikte trainer Frank de Boer vooruit op het treffen met de Trots van het Noorden.

De wedstrijd tegen FC Groningen komt voor een enkeling nog te vroeg. Toby Alderweireld (bovenbeen), Daley Blind (enkel) en Rasmus Lindgren (knie) zijn wegens blessures nog niet inzetbaar. De lang uitgeschakelde Bruno Silva is er eveneens niet bij. Maarten Stekelenburg, die geblesseerd is aan zijn rechterduim, komt ook niet meer in actie dit seizoen. ,,Dat is uitgesloten’’, zegt De Boer tijdens de persconferentie vrijdagmiddag.

Maar er is ook goed nieuws wat beschikbaarheid van spelers betreft. Gregory van der Wiel (bovenbeen), Vurnon Anita (hamstring) en Lorenzo Ebecilio (hamstring) mogen van de blessurelijst worden geschrapt. ,,Vurnon trainde vrijdag volledig met de groep. Zaterdag trainen Lorenzo en hij hoogstwaarschijnlijk ook met de groep mee. Ik ga er vanuit dat ze alledrie inzetbaar zijn.’’

Ook tegen FC Groningen krijgt Nicolai Boilesen speeltijd toegekend. Ook tegen FC Groningen krijgt Nicolai Boilesen speeltijd toegekend.

Verder is er ook goed nieuws voor verdediger Nicolai Boilesen, die afgelopen zondag tegen Heracles Almelo debuteerde in Ajax 1. De A-junior, die een sterke indruk achterliet in de ArenA, heeft De Boer meer dan overtuigd en zit ook dit weekeinde bij de wedstrijdselectie. Sterk nog, hij is al verzekerd van een basisplaats. ,,Ja, hij speelt gewoon’’, zegt de Ajax-trainer. ,,Hij heeft het hartstikke goed gedaan bij de A-junioren. Het afgelopen halfjaar heeft Nicolai zich goed ontwikkeld. Opbouwend is hij sterk, verdedigend valt nog wat te winnen, maar dat is normaal op deze leeftijd.’’

Bij Groningen treft De Boer een oude bekende: Pieter Huistra. De hoofdtrainer van de Trots van het Noorden was het afgelopen seizoen nog trainer van Jong Ajax. ,,Pieter (Huistra red.) heeft een heel goed team neergezet met fantastische voetballers. Groningen heeft een fantastische periode gekend. In het begin draaiden ze zelfs mee om het kampioenschap. Ze hebben een paar tegenslagen gekend, maar er staat gewoon een goed team.’’

Kom zondag naar Ajax - FC Groningen! Kaarten zijn verkrijgbaar via de verkooppunten van TicketBox. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s van de Amsterdam ArenA vanaf 12:30 uur geopend. De kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion ter hoogte van ingang D. Als de wedstrijd is uitverkocht, vervalt de stadionverkoop.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - Groningen? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 1,3 keer je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - Groningen!