Menu
Boilesen traint deels met groep

Boilesen traint deels met groep

Na de vrije woensdag konden de Ajacieden zich donderdagochtend in aanloop naar de Klassieker van zondag opmaken voor een heerlijke training die voor een groot gedeelte bestond uit een toernooi met wedstrijdjes zes-tegen-zes. Jan Vertonghen en zijn oranje kornuiten kwamen als grote winnaar uit de bus en de aanvoerder toonde aan in blakende vorm te verkeren.

Nicolai Boilesen, herstellende van een langdurige blessure, keek toen al weer van een afstandje toe. Voorzichtig mocht de jonge Deen donderdagochtend aan een grote partijvorm deelnemen met Ajax 1, dat wederom was aangevuld met de A-junioren Davy Klaassen, Stefano Denswil en Ouasim Bouy. Jong Ajacieden Ricardo van Rhijn, Ruben Ligeon, Jody Lukoki en ook Mats Rits completeerden het spelersveld. Maar het zal nog wel enige tijd vergen voordat Boilesen helemaal wedstrijdfit is om zich weer aan het grote publiek te laten zien. Eerst zal hij zich nog in Jong Ajax moeten laten zien, zo liet trainer Frank de Boer vorige week op de persconferentie al weten.

Later in de training, toen Nicolai Boilesen verder ging met fysiotherapeut Pim van Dord, kwamen meerdere Jong Ajacieden het veld op om zo vier teams van zes te kunnen formeren. In dat mini-toernooi stuwde de aanvoerder zijn team en vooral zichzelf naar grote hoogte. Hét hoogtepunt van het toernooi was de zeer fraaie omhaal van de Belg die bijna de gehele productie in de finale verzorgde en bovendien nog koppend redding bracht op zijn eigen doellijn.

Als hij die vorm tot en met zondagmiddag vast kan houden en zijn ploeggenoten tot dezelfde daden kan krijgen, dan belooft het een zeer mooie Klassieker te worden!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer spreekt de kleurrijke groep toe. Frank de Boer spreekt de kleurrijke groep toe.
De succesvolle omhaal van Vertonghen was het hoogtepunt van de training. De succesvolle omhaal van Vertonghen was het hoogtepunt van de training.
And the winner is.....Oranje! Lukoki, Ligeon, Vertonghe, Vermeer, Klaassen en Serero. And the winner is.....Oranje! Lukoki, Ligeon, Vertonghe, Vermeer, Klaassen en Serero.
Maar ook de winnaars moeten gewoon een doel terugplaatsen. Maar ook de winnaars moeten gewoon een doel terugplaatsen.