Menu
Boilesen: 'We liggen op schema'

Boilesen: 'We liggen op schema'

Nicolai Boilesen liep in de UEFA Champions Leaguewedstrijd tegen Paris Saint-Germain een ingescheurde binnenband van zijn rechterknie op. In Qatar werkt hij verder aan zijn herstel. ,,Ik ben er nog niet, maar we liggen op schema.”

Eigenlijk zou Nicolai Boilesen tot woensdag met een brace om zijn rechterbeen moeten lopen. Maar de Deense linksback staat op de velden van de Aspire Academy in Qatar alweer op het veld met zijn ploeggenoten. Hij doet zelfs alweer mee aan bepaalde baloefeningen. ,,De brace moest er voor zorgen dat mijn knie niet naar binnen klapte. Ik heb hem bijna vier weken continu om gehad. Daarna hebben we het afgebouwd en met Kerst heb ik hem aan de kant gelegd.”

Het was behelpen de eerste weken na het ongelukkige moment tijdens de beginfase van PSG – Ajax. ,,De eerste dagen van een blessure zijn altijd zwaar. Dan moet je de knop omzetten naar revalideren. Ik kon ook bijna niets doen. De eerste week was ik gelukkig bij mijn ouders in Denemarken, de week daarna was mijn beste vriend bij me in Amsterdam. Zij hielpen me bijvoorbeeld naar het bad, tot het moment dat ik dat weer zelf kon. Soms heb je een beetje hulp nodig, hè? Gelukkig heb ik goede vrienden en familie om me heen.”

Nicolai Boilesen doet een bodycheck bij Pim van Dord. Nicolai Boilesen doet een bodycheck bij Pim van Dord.

Qatar doet hem goed, zegt hij. ,,Ik sta op het veld, ben onderdeel van het team en het is hier heerlijk weer. En ik kan ook al best wel weer veel.” Boilesen doet in Doha vaak mee aan de gezamenlijke warming-up, maar werkt het grootste gedeelte van de trainingen apart met Pim van Dord. ,,Ik heb vijf weken niet kunnen lopen, dan ga je achteruit. Ik hoop dat ik deze week conditioneel stappen kan maken. Dat ik mee kan doen aan een deel van de trap- en passoefeningen en misschien aan sommige positiespelletjes, maar dat zal dan waarschijnlijk wel aan de zijkanten zijn.”

Wanneer we Boile weer in actie zien durft hij nog niet te zeggen. ,,Het liefst doe ik zo snel mogelijk weer aan alles mee, maar ik moet ook oppassen, niet te veel risico nemen. Het is nu zes weken geleden. De schatting was dat ik er 10 tot 12 weken uit zou zijn. Als het negen weken is, is dat mooi, maar als het er elf zijn, is dat ook oké. Ik lig dan nog altijd op schema.”

Boilesen zag Ajax de eerste wedstrijden na zijn blessure goed presteren. ,,Ook op mijn positie deden de spelers het goed. Dat hoort ook bij een grote club als Ajax. Concurrentie houdt je alleen maar scherp. Maar ik ga altijd uit van mijn eigen kwaliteiten. Als ik weer op niveau ben, dan hoop en denk ik dat ik weer in de basis sta. Maar ik ben daar niet te veel mee bezig, hoor, nu. Ik focus me vooral op fit worden.”

Deed Ajax het de eerste duels na zijn blessure nog erg goed, het slot van 2014 was minder. ,,Je zag dat sommige jongens er een beetje doorheen zaten, toe waren aan vakantie. We werden uitgeschakeld in de beker, maar pakten in de competitie wel onze punten. Het was niet altijd even mooi, maar toch bleven we winnen. Dat hoort ook bij een kampioensploeg.”

Dat PSV met vier punten voorsprong het nieuwe jaar ingaat, baart Boilesen geen zorgen. ,,PSV heeft meer punten gepakt, dat klopt. Maar het gaat niet om het winterkampioenschap, het gaat erom wie er in mei de schaal in de lucht mag houden. Wij hebben de afgelopen jaren bewezen altijd na de winterstop pas echt goed in ons ritme te komen. Wij zijn gewend grote wedstrijden te spelen. Als je voor Ajax speelt hoor je voor geen één club bang te zijn. Niet voor PSV, maar ook niet voor Barcelona. Als wij doen wat we altijd doen, vasthouden aan onze eigen filosofie, is de kans groot dat we onze vijfde landstitel op rij veroveren."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Boilesen doet gedeeltelijk weer mee met de groep, zoals hier tijdens de afsluitende training van dinsdag. Boilesen doet gedeeltelijk weer mee met de groep, zoals hier tijdens de afsluitende training van dinsdag.
Ook de stabiliteitsoefeningen doet Boilesen met zijn ploeggenoten. Ook de stabiliteitsoefeningen doet Boilesen met zijn ploeggenoten.
Pim van Dord is vanaf 2 januari alweer aan de slag met Nicolai Boilesen. Pim van Dord is vanaf 2 januari alweer aan de slag met Nicolai Boilesen.