Menu

Bondscoach lovend over Sneijder

Iedereen was vol lof over het spel van Ajacied Wesley Sneijder voor Oranje tegen Moldaviƫ. De deskundigen op televisie, de toeschouwers in het stadion maar ook de bondscoach Dick Advocaat zelf roemde het spel van de jonge international. ,,Ik heb het ook gehoord en dat is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen", vond Wesley Sneijder een dag na de wedstrijd.

Genoten had de bondscoach van de in de basisformatie debuterende Wesley Sneijder. ,,In de tweede helft hebben we de tegenstander stuk kunnen spelen'', analyseerde de bondscoach. Dat kwam volgens Advocaat mede door het sterke spel van Sneijder. ,,Die jongen heeft het heel goed gedaan. Ik ben heel tevreden over hem. Leuk dat hij ook nog scoorde. Ik wilde vandaag inderdaad spelers zien die klaar zijn voor de play-offs. Wesley heeft me aangenaam verrast.''

,,Dat was ook de bedoeling", blikte Sneijder zondagmiddag terug op het duel. ,,Ik wilde iedereen verrassen. Ook Advocaat en Koeman."

De Ajacied heeft de wedstrijd inmiddels op videoband deels terug gezien. ,,Een aantal moment heb ik teruggekeken en daar kreeg ik wel een apart gevoel bij. Voor mij is het lekker dat ik weer negentig minuten bezig ben geweest, hoewel het los van Ajax staat. Maar ik ben er enorm blij mee."

,,Vanaf het begin ging het lekker", aldus de in de basis begonnen Sneijder. ,,Ik speelde drie ballen gelijk goed in waar drie gevaarlijke momenten uitkwamen. Dan groei je in de wedstrijd. Hoe mijn doelpunt ging, wist ik direct na afloop eigenlijk niet meer zo goed. Dat heb ik ook net teruggezien. Ik speelde in op Makaay, liep door waarna Makaay op Kluivert speelde. Toen kreeg ik die bal weer voor mijn voeten en het was 'niet nadenken, schieten'. Dat was mooi om terug te zien. Ik kijk nu uit naar vrijdag als we met Ajax tegen Volendam spelen."

Hoewel het lang geleden was dat Sneijder een hele wedstrijd speelde, had hij geen moeite met de 90 minuten. ,,Ik moet ver terug om te bedenken wanneer ik negentig minuten speelde. Volgens mij was dat in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Ik red het natuurlijk makkelijk om negentig minuten te spelen. Ik heb hartstikke veel gelopen."

Bron: ANP en Ajax.nl
Foto: Proshots/Stanley Gontha (www.proshots.nl)