Menu
Bonfire verbant Ajax naar Toekomst

Bonfire verbant Ajax naar Toekomst

Doordat in de Amsterdam ArenA de grootste rampenoefening ooit, genaamd Bonfire, plaats had, diende Ajax zich op jeugdcomplex de Toekomst voor te bereiden op het competitietreffen met Willem II. Op het hoofdveld stoomde Danny Blind zijn mannen klaar voor de thuiswedstrijd die donderdagavond op het programma staat.

De trainers gebruikten het hele veld voor de oefeningen. Dit tot lichte ergernis van de keepers, want die dienden tot twee keer toe te verhuizen naar de andere kant van de grasmat. Maar het was voor het goede doel, dus ondergingen ze de honderden meters extra lopen gelaten.

Opvallend was weer de vele tijd en ruimte die de trainers namen om de spelers individueel bij te praten. Zo stond Gerard van der Lem bijvoorbeeld minuten lang met Nicolae Mitea de looplijnen door te nemen. Een vaderlijke arm om de Roemeense schouders geslagen, onderwees de assistent-trainer de linksbuiten.

Het wierp direct zijn vruchten af, want de eerste aanval na de praatsessie van Mitea leverde een voorzet op die door Urby Emanuelson – weer volledig meetrainend na een knieblessure – in eigen doel werd gegleden.
Mitea maakte deel uit van het team dat tegen Willem II vermoedelijk de basis vormt. Al was het wel een partij van negen tegen negen. Maar de reserves kwamen sterk terug en een aanval over links werd keurig afgerond door Nigel de Jong.

Na afloop van de partij trok Blind met een groep spelers naar het doel voor de kantine om de corners te oefenen. Weer bleek de praatsessie van Van der Lem zijn uitwerking niet te missen. Mauro Rosales en Wesley Sneijder krulden de ene fraaie bal na de andere voor het doel. Daar moesten Ryan Babel, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro en John Heitinga onderling afspraken maken over wie de bal in het doel zou schieten of koppen. Na enige mindere pogingen liep dat snel uitstekend.

Als finishing-touch namen de spelers nog een penalty. Ook Hans Vonk wilde zich laten gelden. Maarten Stekelenburg ging omgekeerd in het doel staan en pas op het moment van schieten keerde hij zich om. Hij stopte de bal aanvankelijk prima, maar het speeltuig rolde alsnog onder zijn lichaam door. Vonk blij, Stekelenburg niet.

Het merendeel van de spelers kreeg de ludieke strafschop niet meer mee. Die waren al naar binnen. Morgenavond volgt de derde wedstrijd onder Danny Blind. Hopelijk kan de trainer zijn eerste succes boeken.