Menu

Bonfrere kiest opnieuw voor Kanu

LAGOS (AFP/SID) - Jo Bonfrere heeft Nwanko Kanu geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijd tegen Sudan, eind januari. De oud-speler van Ajax ontbreekt dit weekeinde tegen Zambia. De minister van sport, Damishi Sango, haalde hem van de lijst.

Sango kwam tot die stap, omdat Kanu in 2000 weigerde met de olympische ploeg van Nigeria in Sydney de vier jaar eerder in Atlanta veroverde titel te verdedigen. Hij verkoos de belangen van zijn werkgever Arsenal. Bonfr`.ere is het niet eens met de stap van de minister. ,,Kanu blijft bovenaan mijn lijst staan'', verklaarde de Nederlander.

Het blijft daardoor onrustig rond de selectie van Nigeria. Minister Sango heeft inmiddels bekendgemaakt af te zien van een bezoek aan de wedstrijd van zaterdag tegen Zambia, uit angst voor een aanslag. Eigenhandig besloot de minister eerder enkele namen uit Bonfreres selectie te schrappen. Bij een groot deel van de fans stuit dit op onbegrip.

De spelers willen in elk geval een gesprek met Bonfrere, vijf jaar geleden in Atlanta de succescoach van het team. Ze zijn het oneens met zijn besluit, eerder in de week, assistenttrainer Keshi te ontslaan. Bonfrere vond dat de oud-speler van Anderlecht een slechte invloed op de voetballers had. ,,We willen Keshi terug en zullen dat verzoek bij Bonfrere neerleggen'', verklaarde Sunday Oliseh, ook al oud-Ajacied.