Menu
Borchland decor van succesvolle trainingsdagen

Borchland decor van succesvolle trainingsdagen

De grillen van Koning Winter lieten afgelopen week ook zijn sporen op sportcomplex de Toekomst na. Zo konden vanwege het winterweer een clinic en 2 masterclasses buiten geen doorgang vinden. De sporthallen van Borchland boden gelukkig uitkomst. Zo kon uiteindelijk toch met een glimlach worden teruggekeken op 3 succesvolle trainingsdagen.

Het uitwijken naar de zaal past ook binnen de Ajax-filosofie. Trainen op verschillende ondergronden is goed voor de ontwikkeling van (jonge) voetballers, vooral voor de techniek en balcontrole.

Bij de masterclasses (voor jongens en meisjes van 12 tot 16 jaar) werd er specifiek getraind: op maandag stond traptechniek centraal en op donderdag verdedigen. Tijdens de masterclasses gingen de deelnemers de diepte in: onder meer via video-feedback aan de hand van tablets. Ook was er een presentatie met beelden van Ajax 1 waarbij er interactie werd gezocht met de deelnemers.

Vragenvuur voor Alblas
Op donderdag was het thema verdedigen en kwam Norbert Alblas op bezoek. Een uitgelezen mogelijkheid om met de doelman in gesprek te gaan. Wat verwacht een keeper van zijn verdedigers? Hoe staan verdedigers positioneel goed opgesteld bij een opbouw van achteruit? Dit was een greep uit de vragen die Alblas kreeg.

Bij de clinic op dinsdag voor de jongste deelnemers (6-12 jaar) lag de nadruk op het trainen van de techniek. Dit werd in de middag toegepast tijdens diverse soorten partijspelen.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe