Menu
Bordjesclub: prachtige traditie

Bordjesclub: prachtige traditie

Vrijdagavond kwam de Bordjesclub bijeen voor het jaarlijkse diner. In de fraai aangeklede kantine van sportcomplex de Toekomst beleefden de Ajacieden een fijne avond. Naast de leden van de Bordjesclub waren er zoals gebruikelijk ook een aantal eregasten, onder wie B1-trainer Robin Pronk (foto).

Tijden veranderen, maar tradities niet. Dat geldt zeker voor de Bordjesclub. Al jarenlang staat deze club symbool voor trouwe Ajacieden. Het enige wat in al die jaren wijzigde is de periode waarin het jaarlijkse diner wordt gehouden. Vroeger gebeurde dit rond de verjaardag van Ajax (18 maart), maar tegenwoordig is de laatste vrijdag van oktober het vaste moment waarop deze fraaie traditie in ere wordt gehouden.

De leden van de Bordjesclub zijn allemaal minimaal 25 jaar lid van Ajax. Wie veertig jaar lid is, ontvangt een tweede, op naam gesteld bordje. Een lidmaatschap van vijftig jaar wordt gehonoreerd met de gouden Ajax-speld. Deze speld wordt voorzien van een briljantje wanneer iemand zestig jaar lid is en voor degenen die zeventig en 75 jaar lid zijn, wordt een passend cadeau uitgezocht zoals bijvoorbeeld een zilveren schaal met inscriptie.

Een gezelschap van trouwe Ajacieden aan het diner. Een gezelschap van trouwe Ajacieden aan het diner.

Een sympathieke traditie die de jaarlijks avond van de Bordjesclub kenmerkt, is dat per keer een paar gasten worden uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. Dat wordt beschouwd als een grote eer, want de Bordjesclub ademt Ajax. Onder meer Robin Pronk (trainer Ajax B1) en Henk Markerink (directeur Amsterdam ArenA) behoorden vrijdagavond tot de groep speciale gasten die allen werden geëerd met een bordje.

Het Bordjesclub-comité bestaat uit Hennie Henrichs (voorzitter), Wim Schoevaart (secretaris) en André Kraan. De laatste twee werden onlangs nog in het zonnetje gezet toen ze hun tachtig (Schoevaart) en zeventigjarig jubileum bij Ajax vierden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Meer over de Bordjesclub

Bordjesclub-voorzitter Hennie Henrichs spreekt de aanwezigen toe. Bordjesclub-voorzitter Hennie Henrichs spreekt de aanwezigen toe.
Het clublied wordt traditiegetrouw gezongen. Het clublied wordt traditiegetrouw gezongen.
Ajacieden onder elkaar. Ajacieden onder elkaar.
Henk Markerink (directeur Amsterdam ArenA) was een van de speciale gasten die een bordje kreeg. Henk Markerink (directeur Amsterdam ArenA) was een van de speciale gasten die een bordje kreeg.
Bij een copieus diner hoort ook een nagerecht. André Kraan (zeventig jaar lid) schept van het dessert op. Bij een copieus diner hoort ook een nagerecht. André Kraan (zeventig jaar lid) schept van het dessert op.