Menu
'Bordspelletjes worden als tweede ingepakt'

'Bordspelletjes worden als tweede ingepakt'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Davy Klaassen.

De eerste column van het nieuwe jaar alweer. Laat ik beginnen met alle Ajacieden een voorspoedig 2016 te wensen. Dat het maar een mooi jaar mag worden, waarin de schaal weer in Amsterdams bezit komt. Want laten we duidelijk zijn: dat is natuurlijk hét doel voor de tweede seizoenshelft. Alles zal moeten wijken voor de titel. Als groep gaan we er met z’n allen 110 procent tegenaan.

Lekker trainen
Op het moment van schrijven zijn we met Ajax neergestreken in het Turkse Belek, waar we de basis hopen te leggen voor die succesvolle tweede seizoenshelft. Zo’n trainingskamp is leuk, maar het is niet zo dat ik er enorm naar uitkijk. Ik ben ook graag thuis. Ik vind het vooral lekker dat we weer kunnen trainen.

Zelf heb ik prima feestdagen gehad. Het was lekker om de accu even op te kunnen laden. Ik ben ook nog vakantie geweest. In de eerste vrije week heb ik niets gedaan. Dat is ook de bedoeling. In de tweede week heb ik wat oefeningen bijgehouden die we vanuit Ajax hadden meegekregen. Die zijn ook weer niet gigantisch zwaar. Kijk, we hebben zoveel conditie opgebouwd in de eerste seizoenshelft, die raak je niet zomaar kwijt. Dat gaat niet zo snel.

Bordspelletjes
Bovendien zullen we komende week nog een conditionele prikkel krijgen. De focus ligt hier volledig op voetbal. Zonder familie en vrienden en gewoon met elkaar. Tijdens mijn vakantie vind ik het leuk om ook dingen en mooie plekken van het land te zien, maar daar is nu geen tijd en ruimte voor. We zijn, zoals gezegd, hier puur voor het voetbal. Dat betekent niet dat we geen lol met elkaar hebben, want er wordt ook veel gelachen. Na de voetbalschoenen worden de bordspelletjes standaard als tweede ingepakt. Daar beleven we veel plezier mee.

Het was leuk om maandag na twee weken de jongens weer te zien. Met een aantal heb ik tijdens de winterstop nog wel contact gehad, bijvoorbeeld via whatsapp en snapchat. En met Joël Veltman heb ik tijdens mijn vakantie nog afgesproken. Volgens mij heeft de vakantie een goede uitwerking gehad. Iedereen maakte een blije, vrolijke indruk. Een goede zaak, want een positieve sfeer is belangrijk om tot goede dingen te komen.

Persoonlijk hoop ik ook een lekkere tweede seizoenshelft te gaan spelen. Mochten we in onze missie slagen om kampioen te worden, dan ben ik ervan overtuigd dat het met mijn spel en ontwikkeling ook goed komt.