Menu

Boschker lacht, Boschker huilt

Voor de laatste keer dit seizoen werd op vrijdag getraind in voorbereiding op een competitieduel. Maar aangezien er voor zowel Ajax als de tegenstander van zondag, Willem II, niets meer te halen valt, werd er geen grote partij gespeeld. De Ajacieden mochten zich uitleven op hun doelmannen.

Na wat kaatsoefeningen wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep moet bij Koeman een aanval opzetten over de vleugels en vervolgens afronden. De andere groep moet onder toeziend oog van Ruud Krol lummelen. De groepen werden na ongeveer tien minuten omgedraaid.

Vervolgens mag de groep afronden op doel. Eerst met een kaatsje van de linkerkant, dan van de rechterkant. Nigel de Jong drijft Sander Boschker tot wanhoop met zijn prachtig in de hoeken geplaatste schoten. De een na de andere bal vliegt hard tegen de touwen.

Maar op een gegeven moment keert het geluk van de jonge Ajacied. De ballen worden nu van een kleine stuiter voorzien. De aanvaller mag de bal nog een keer extra raken voor wat meer controle, maar dan moet ie richting doel. De Jong vuurt zijn ballen alle kanten in behalve tussen de palen. En Sander Boschker laat dat de verdediger weten. Maar ook de overige Ajacieden schieten alle ballen over. ,, Ja hee, kunnen we geen andere oefening doen?'', vraagt Sander Boschker tenslotte, die toch wel in actie wil komen.

De keeper krijgt zijn zin, de oefening wordt weer iets aangepast zodat hij naar hartelust de hoeken in kan duiken. Af en toe echter moet de doelman zijn meerdere erkennen, vooral in Yannis Anstasiou en Tomás Galásek. Soms kan Boschker er nog net zijn vingertoppen tegenaan zetten, maar verdwijnt de bal toch in het net. Met een schreeuw uit de goalie zijn frustratie om vervolgens even met zijn hoofd onder het zand te willen kruipen. Maar voor elk volgend schot staat hij er weer alsof er niets aan de hand is.

Tot besluit van de training mag iedereen nog een penalty nemen. De spelers hebben meer succes dan de keepers. Als allerlaatste neemt Boschker een penalty op collega Lobont. Hij verslaat de Roemeen in de rechterhoek en viert een feestje of hij zojuist een finale in zijn voordeel heeft beslist. Kan hij toch met een goed gevoel naar binnen.