Menu

Boschker wint champagne

De selectie kwam vandaag niet naar buiten. De spelers hadden gisteravond alles gegeven voor Volendam United. Twee spelers zochten wel het zonovergoten trainingsveld op. Tom Soetaers en Sander Boschker vochten daar een heuse tweestrijd uit.

Tom Soetaers kampt al enige tijd met een voetblessure, die maar moeilijk wil genezen. Vandaag was een van de eerste keren dat de Belg de bal weer eens vol mocht raken. Na de nodige strakke voorzetten onstond er onder de bezielende leiding van René Wormhoudt een competitie 'afwerken op doel'. ,,Hoeveel van de tien ballen schiet je achter Boschker?", was de uitdaging die de conditie- en hersteltrainer Soetaers voorlegde. ,,Met links of rechts?", pareerde de Belg ad rem. Sander Boschker had toen al lang aangegeven dat er minder dan vijf ballen in het net zouden belanden. De Belg begreep de uitdaging en begon prachtige curveballen op de keeper af te vuren. De twee hadden er zichbaar plezier in, want er volgden meerdere salvo's. Boschker zette zelfs een fles champagne op het spel.

Toen Soetaers de handschoenen zelf aantrok, ging het echter fout. Boschker vuurde de ballen in hoog tempo af op de Belg. Kansloos, maar voldaan, hijgde de buitenspeler na afloop van de training uit. ,,Ach die champagne maakt me niet zoveel uit. Ik had er nog een staan van mijn enige uitverkiezing 'Man of the Match' dit seizoen", lachte hij. "Ondanks dat ik die fles heb verloren, ben ik hartstikke blij dat ik weer mag schieten. Ik werd gek van die blessure. Het is nog steeds niet helemaal over. Ik hoop dat Ajax snel kampioen wordt. Misschien dat ik dan aan het einde van het seizoen nog wat speelminuten kan krijgen."