Menu

Boschker ziet Oranje als finalist

Sander Boschker, die afgelopen week liet weten van Ajax weer naar FC Twente te verhuizen, verwacht dat het Nederlands elftal in Portugal tot de finale zal reiken. Daarin vindt de ploeg van Dick Advocaat dan zijn Waterloo tegen Frankrijk.

Boschker vulde de uitslagen in rap tempo en uit de losse hand in. Voor Griekenland, Bulgarije en Letland ziet het er in de prognoses van de keeper somber uit. Deze drie teams eindigen troosteloos onderaan in hun poules zonder ook maar een puntje onderweg te hebben gesprokkeld.

Zweden wordt in groep C de poulewinnaar, schat Boschker in. Dat dankt de ploeg van Zlatan Ibrahimovic mede aan een fraaie overwinning van 1-2 op Italië. En als we in het drukke voetbalprogramma een wedstrijd willen overslaan, dan missen niets als we tijdens Denemarken - Zweden de familiebanden weer even aanhalen. Of anders kan een dag later Duitsland - Tsjechië worden gemist. Die duels eindigen volgens de Tukker in een doelpuntloos gelijkspel.

Voor Oranje heeft Boschker een mooi EK in gedachten. De openingswedstrijd tegen Duitsland wordt al met een eclatante en memorabele 1-3 overwinning opgeluisterd. Daarna moet Nederland weliswaar zijn meerdere erkennen in Tomás Galásek en Zdenek Grygera (1-2) maar wordt Letland met de grootste EK-uitslag opzij gezet (4-0).

De kwartfinales die uit zijn koker rollen zijn ook niet voor de poes. Spanje - Engeland, Frankrijk - Portugal, Zweden - Nederland en Tsjechië - Italië zijn stuk voor stuk echte krakers.

Dat Engeland bij Boschker zo ver reikt, mag ook verrassend genoemd worden. De eilandbewoners elimineren Spanje en Frankrijk versperren Portugal de weg naar eeuwige roem in een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd. Ibrahimovic weet niet te scoren tegen Nederland en de andere Zweden ook niet, waardoor Nederland het tegen Engeland mag opnemen. Ook dat wint Oranje. Doordat Italië de strafschoppen in de kwartfinale beter neemt dan Tsjechië, staan de Azzurri ook in de halve finale, maar Frankrijk kent geen genade.

De Fransen pakken vervolgens de titel door Oranje op een gevoelige nederlaag te trakteren, 3-0.

Je kunt alle voorspellingen van Sander Boschker in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com / .