Menu
Bosz: 'Ajax moet beter kunnen'

Bosz: 'Ajax moet beter kunnen'

Peter Bosz was blij dat Ajax zaterdagavond met drie punten van het veld afstapte, maar over het spel van zijn team was hij niet te spreken. ‘We speelden in een te laag tempo.’

,,Ik ben niet tevreden over de wedstrijd die ik heb gezien”, aldus Bosz. ,,We speelden in de eerste helft in een veel te laag tempo. Als je de bal kwijtraakt moet je erop vliegen, maar we stonden steeds een of twee meter te ver weg. De tweede helft was een stuk beter. We zaten er bovenop, en kwamen snel op voorsprong. Daarna creëerden we genoeg kansen, maar we benutten ze niet. Dan blijft Excelsior erin geloven en is het spannend tot het einde.”

Vleugels
Bosz bracht Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri twintig minuten voor tijd in het veld. ,,Ik wilde via de vleugels wat anders brengen. Ze hadden beiden nog een kans om te scoren, maar ook zij kregen de bal er helaas niet in.”

Conclusie: het was een matige avond in de Amsterdam ArenA. Bosz: ,,Over de hele wedstrijd vind ik dat we niet goed hebben gespeeld. Ik ben wel blij met de zege en het feit dat we de nul hebben gehouden. Maar ik had graag meer gescoord. Ajax moet beter kunnen. Dat gaan we de volgende keer dan maar doen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst