Menu
Bosz: 'Als je zo lang voor staat, hoop je te winnen'

Bosz: 'Als je zo lang voor staat, hoop je te winnen'

Een punt in de Klassieker, volgens Peter Bosz was dat een redelijk terechte uitkomst van Feyenoord - Ajax (1-1). ,,Over de hele wedstrijd gezien kan ik wel leven met een gelijkspel. Alleen als je zo lang en tot kort voor tijd nog voor staat, hoop je natuurlijk te winnen.”

De eerste helft had Bosz niet kunnen bekoren. ,,Het was niet best”, stelde hij. ,,Dat lag met name aan onszelf. Ik vond dat we slecht voetballen, snel de bal kwijt waren en veel op dezelfde kant voetbalden. Het was niet fris van Ajax-kant en het oogde alsof een aantal jongens wat vermoeid was.”

Beste kansen
In de tweede helft, vooral na de goal van Dolberg, kwamen de Ajacieden beter voor de dag. ,,In de rust hebben we gezegd: 'gooi die schroom er vanaf'. Gelukkig was het daarna voetballend een stukje beter. De eerste helft kreeg Feyenoord kansen, maar de tweede helft niet meer. Toen zij 1 op 1 gingen spelen, kregen wij nog de beste kansen. Met Dolberg die door kon lopen na een fantastische individuele actie en ook nog een voor El Ghazi.”

Voor de titelrace heeft de puntendeling geen gevolgen, riep Bosz nogmaals in herinnering. ,,Er waren vooraf mensen die mij vroegen of deze wedstrijd cruciaal was. Achteraf blijkt van niet. We staan nog steeds vijf punten achter, maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Bovendien heeft de geschiedenis geleerd dat zelfs negen punten nog in te lopen zijn.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto/Gerard van Hees