Menu
Bosz: 'Beker is een serieuze prijs'

Bosz: 'Beker is een serieuze prijs'

Ajax neemt het woensdag in de eerste ronde van de KNVB Beker op tegen Willem II. Peter Bosz kondigde dinsdag aan dat hij bij dit bekerduel enkele wijzigingen in de opstelling gaat doorvoeren. Op die manier kan de coach van Ajax een aantal spelers rust geven en enkele andere spelers juist speelminuten gunnen.

Na de zeges op Go Ahead, Vitesse, Panathinaikos en Heracles zit Ajax qua resultaten in een goede flow. Peter Bosz wil die lijn ook graag doortrekken in het bekertoernooi. ,,De resultaten zijn goed, maar er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. Dat pleit er aan de ene kant voor om wederom met dezelfde elf namen te starten, zodat we op die manier verder kunnen werken aan de vastigheden in het team. Aan de andere willen we de spelers met dit drukke programma niet overbelasten. De wetenschap dat we een brede en sterke selectie hebben helpt daarbij. Ik ga daarom wel wat veranderen in de opstelling, maar de speelstijl zal hetzelfde blijven. Daar blijven we uiteraard gewoon aan werken.”

Op zichzelf staande wedstrijd
Precies een maand geleden ging Ajax in de eigen ArenA pijnlijk onderuit tegen Willem II. Ondanks
de ultrasnelle goal van Davy Klaassen slaagde Ajax er niet in de punten in Amsterdam te houden. In hoeverre speelt die 1-2-nederlaag een rol in de voorbereiding op het bekerduel van woensdagavond? ,,Natuurlijk kijken we naar de vorige wedstrijd tegen Willem II. Daar moeten we van leren. Willem II is een ploeg die graag wil voetballen. Ze zakken niet alleen maar terug, ze durven vooruit te voetballen. Dat zag je ook in de vorige wedstrijd”, aldus Bosz, die niet van ‘revanche’ wil spreken. Hij ziet het treffen met Willem II als een op zichzelf staande wedstrijd.  

Voorafgaand aan de afsluitende training zag het ernaar uit dat Bosz in aanloop naar het duel met Willem II over een vrijwel volledig fitte selectie kan beschikken. Alleen doelman Tim Krul (herstellende van zijn knieblessure) is nog niet inzetbaar.

📻 | Voorbeschouwing bekerduel #Ajax - Willem II op Ajax Radio 👉 https://t.co/Z7ePR0FeHX #ajawil pic.twitter.com/fIXHsGh5wD

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 september 2016

Bosz beschouwt het nationale bekertoernooi als een belangrijk toernooi. ,,De beker is een serieuze prijs, dus die wil ik graag winnen. We zitten echter pas in de eerste ronde, dus over het winnen van de beker wil ik op dit moment niet te veel praten. Maar laat duidelijk zijn dat iedereen bij Ajax de beker graag wil winnen.”

Gratis toegang SCC-houders
Seizoenkaarthouders kunnen de bekerwedstrijd op vertoon van hun E-ticket gratis bijwonen. SCC-houders konden dit gratis ticket tot 14 september downloaden. ,,Dat is een mooie geste van de club”, vindt Bosz. ,,Het zou goed voor ons zijn als het lekker vol zit. Vervolgens is het aan ons om te laten zien dat de fans in de ArenA de juiste keuze hebben gemaakt om naar het stadion te komen.”

Videoscheidsrechter
Scheidsrechter Pol van Boekel wordt woensdagavond tijdens Ajax - Willem II live geassisteerd door
videoscheidsrechter Danny Makkelie. Het is voor het eerst in het voetbal dat er live-testen zijn bij een wedstrijd in een officiële competitie op het hoogste niveau. Het betekent zelfs een wereldwijde primeur. Bosz juicht deze ontwikkeling toe: ,,Het komt de eerlijkheid van het spel ten goede.” De
Ajax-coach komt woensdagochtend op deze website uitgebreid aan het woord over de videoscheidsrechter.

Ajax - Willem II begint woensdag om 20:45 uur. Er zijn nog tickets verkrijgbaar. Bestel je kaarten via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots
Tickets Ajax - Willem II