Menu
Bosz beste trainer, ook jeugdopleiding Ajax onderscheiden

Bosz beste trainer, ook jeugdopleiding Ajax onderscheiden

Ajax is vrijdag tijdens het Nederlands trainerscongres in Zwolle uitgebreid in de prijzen gevallen. Peter Bosz kreeg de Rinus Michels Award voor beste trainer van afgelopen seizoen in de Eredivisie. Daarnaast werd Ajax ook uitgeroepen tot beste jeugdopleiding.

Naast Bosz - bezig aan een zeer succesvol eerste seizoen bij Ajax - waren ook Giovanni van Bronckhorst, Henk Fraser, Mitchell van der Gaag en Erik ten Hag genomineerd. Laatstgenoemde ging vorig jaar met de prijs aan de haal. De hoofdtrainers uit de Eredivisie mochten allemaal een stem uitbrengen.

'Mooie erkenning voor Ajax'
De beste jeugdopleiding werd gekozen door alle hoofd opleidingen. Dat Ajax als winnaar uit de koker kwam, vervulde Saïd Ouaali met trots.

,,Het is mooie erkenning en het spreekt bovendien waardering uit voor hetgeen waar wij bij Ajax met z’n allen mee bezig zijn", zegt de hoofd opleiding van Ajax. ,,Met name omdat de keuze wordt gemaakt door collega’s uit het vak. Het proces waarmee wij werken is er een van langdurige aard, waar door de collega’s binnen de club veel tijd en energie in gestoken wordt. De complimenten gaan daarom dan ook naar alle mensen op de werkvloer bij Ajax die prima voorwaarden scheppen voor onze spelers. Deze prijs is een aanmoediging om door te gaan waarmee we al jaren bezig zijn, namelijk het niveau van het voetbal naar nog een hoger niveau tillen.”

Engelkes
Niet alle Ajacieden gingen met de winst aan de haal. Ed Engelkes, coach van de Ajax Vrouwen, was genomineerd voor de beste amateurtrainer. Jan van Raalte van SC Genemuiden mocht de bokaal uiteindelijk in ontvangst nemen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst