Menu
Bosz bewaart prettige herinneringen aan Heracles

Bosz bewaart prettige herinneringen aan Heracles

Peter Bosz bewaart prettige herinneringen aan Heracles. Niet alleen aan zijn dubbele dienstverband in het Polman Stadion, maar ook aan ontmoetingen tegen de Heraclieden.

Bosz is recordhouder qua Eredivisieduels voor Heracles, dat hij in 2005 naar het hoogste niveau loodste en vervolgens daarop 136 keer coachte. Hij pakte bovendien meer punten op kunstgras dan iedere trainer uit de geschiedenis van de Eredivisie. ,,Maar ik ben waarschijnlijk ook de trainer met de meest gecoachde wedstrijden op kunstgras."

ArenA-debuut
Bosz was tussen 2004 en 2006 en 2010 en 2013 werkzaam voor Heracles. In zijn tweede periode was John Stegeman assistent-trainer. Stegeman nam in september 2014 op interimbasis het stokje over van de ontslagen Jan de Jonge. Zijn debuut maakte hij in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Dat duel ging weliswaar met 2-1 verloren, maar Stegeman zou Heracles uiteindelijk uit het slop trekken.

Als trainer is Bosz ongeslagen in competitieduels tegen Heracles. Hij stond met Vitesse vijf tegenover de club uit Almelo en zegevierde tweemaal. Drie keer was er een status quo.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst