Menu
Bosz: 'Bij vlagen aardig gespeeld'

Bosz: 'Bij vlagen aardig gespeeld'

Peter Bosz was redelijk te spreken over de seizoensouverture van Ajax bij Sparta. Zijn competitiedebuut ging gepaard met redelijk spel én een zege: 1-3. ,,Ik denk dat het een verdiende overwinning was”, stelde Bosz. ,,We hebben twee mooie goals gemaakt, de 0-1 en de 1-2, en bij vlagen aardig gespeeld.”

Hoewel de tegenstander van minder niveau was, kwam Ajax beduidend beter voor de dag dan woensdag tegen PAOK. In Thessaloniki speelden de Ajacieden zeer moeizaam. ,,Onze bedoelingen waren duidelijk", zei Bosz. ,,Wij zetten druk en speelden op hun helft. Het was niet heel makkelijk tegen een compact spelend team, maar we hebben onze kansen gehad." 

De eerste 3 punten zijn binnen! #spaaja #Eredivisie

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Bosz hield lang vast aan zijn basisformatie en had daar zijn redenen voor. Pas in de slotfase voerde hij drie wissels door. ,,Als trainer ben je altijd op zoek naar grip. Na de 1-2 hadden we die volledig. Dan wil je dat niet verstoren. Zij drongen niet meer aan, zelfs niet bij 1-3. Dan hoef je niet veel te veranderen." 

De trainer van Ajax had tot slot een compliment over voor Daley Sinkgraven, uitblinker met een goal en een assist. ,,Daley heeft uitstekend gespeeld. Voor de wedstrijd zei ik al dat hij meer middenvelder dan aanvaller is. Maar hij heeft het goed ingevuld door prima tussen de linies te spelen.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst