Menu
Bosz: 'Bij vlagen goed voetbal gezien'

Bosz: 'Bij vlagen goed voetbal gezien'

Peter Bosz was goed te spreken over het optreden van Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. In het Kyocera Stadion won zijn ploeg zonder al teveel problemen met 0-2. ,,Ik heb een Ajax gezien zoals ik graag wil. We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien."

Bosz had nog wel wat aanmerkingen op een verder zorgeloze middag. ,,We hadden een grotere uitslag neer kunnen zetten. Helaas hebben we dat niet gedaan. Ook zonde dat er geen uitsupporters welkom waren.”

'Afdansschoenen'
De trainer van Ajax lichtte ook zijn zijn wissels toe. Linksback Daley Sinkgraven en vleugelaanvallers Bertrand Traoré en Amin Younes gingen naar de kant ten faveure van Mitchel Dijks, Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj. ,,Daley had last van zijn knie en met hem wilden we geen risico nemen. Traoré zat niet lekker in de wedstrijd en Younes was leeg in de eindfase."

Ook aanvalsleider Kasper Dolberg kwam ter sprake. De Deen baarde in Den Haag opzien door geregeld uit te glijden. ,,Carlo L'Ami grapte nog dat het leek alsof hij afdansschoenen aan had”, grijnsde Bosz. ,,Dat is de onervarenheid met schoeisel van een jonge speler. Maar ik vond hem verder ontzettend goed spelen.”

Wat een pegel van Kasper Dolberg.. #adoaja https://t.co/DWlFwDZPFy pic.twitter.com/Jj7Tsxzks9

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 16 oktober 2016

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst