Menu
Bosz: 'Dit geeft ook energie'

Bosz: 'Dit geeft ook energie'

Trainer Peter Bosz was uiteraard een blij man na afloop van de weliswaar verloren wedstrijd tegen Schalke 04. Hij plaatste zich met zijn ploeg voor de halve finale van de UEFA Europa League na een 4-3 overall-resultaat.

Bosz keek niet op van de beginfase, waarin Schalke Ajax leek te overrompelen: ,,Dit is wat we verwacht hadden: dat Schalke onstuimig zou beginnen om zo ook het publiek erachter te krijgen. Dat lukte de eerste minuten."

Durf ontbrak
Schade was er gelukkig niet de eerste 45 minuten: ,,Het was goed dat we met 0-0 de rust ingingen, al is het uiteraard beter als je scoort. Maar we konden de vrije man, Lasse Schöne, niet vinden. Was dat wel gelukt, dan was het eerder rustiger geweest. Wij leden balverlies, waardoor zij mogelijkheden kregen. Omdat je in dit stadion niet door vijftigduizend man naar voren wordt geschreeuwd, moet je durven. Bij een paar jongens was de durf niet aanwezig."

Het scenario voltrok zich totaal niet naar wens in het eerste kwart van de tweede helft: ,,2-0 achter en met tien man komen te staan. Dan weet je dat het lastig kan worden", aldus de trainer. ,,Je probeert je weer op het spel te richten. En compact te spelen. We moesten de momenten zoeken om te kunnen aanvallen. Na de 3-0 is het uiteindelijk toch nog gebeurt. We hebben met 10 man moeten vechten. En zondag wacht weer PSV. We hebben twee dagen om te herstellen. Dit geeft ook energie, we komen strijdbaar aan de start"

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst