Menu
Bosz en Traoré terug op bekend terrein

Bosz en Traoré terug op bekend terrein

Peter Bosz keert zondag terug op vertrouwde bodem. De huidige trainer van Ajax zwaaide vanaf de zomer van 2013 tweeënhalf jaar de scepter bij Vitesse.

Bosz coachte zijn laatste wedstrijd in het Gelredome op 18 december 2015, toen Vitesse met 5-1 van FC Twente won. Als coach van de bezoekende partij verging het hem steevast een stuk minder op Arnhemse bodem. Hij won als trainer van Heracles geen enkele Eredivisiewedstrijd op bezoek bij Vitesse (G2, V3).

Fraser
Gelukkig geven statistieken geen enkele garantie. Daarnaast heeft de huidige Vitesse-coach en oud-ploeggenoot bij Feyenoord, Henk Fraser, een matig track-record tegen de hoofdstedelingen. De voormalig verdediger won geen van zijn zes competitieduels als coach tegen Ajax (G1-V5). Zijn ploegen – nu Vitesse en daarvoor ADO Den Haag – scoorden niet in de laatste vier duels tegen de Ajacieden.

Bertrand Traoré heeft – net als Bosz – een verleden bij Vitesse. De aanvaller uit Burkina Faso kwam tot 42 competitieduels en zestien goals voor de huidige nummer zeven van de Eredivisie. .

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst