Menu
Bosz: 'Geen generale repetitie, wel belangrijk'

Bosz: 'Geen generale repetitie, wel belangrijk'

Ajax werkt woensdag in Frankrijk zijn laatste twee oefenduels af in de voorbereiding. Peter Bosz hoopt dat zijn selectie een stap kan zetten op weg naar de belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de UEFA Champions League.

Ajax speelt woensdag om 15:00 uur tegen AS Béziers en om 20:00 uur tegen Olympique Marseille. Tegen Marseille laat Bosz zijn 'op papier' sterkste team spelen, al spreekt hij niet graag van een A-team en een B-team. ,,Vanwege de korte voorbereiding, ontkomen we er niet aan enigszins terug te vallen op de basis van afgelopen seizoen. Je hoopt dat een aantal automatismen er toch nog goed inzitten. We hebben de selectie daarom heel vroeg opgedeeld in twee teams, dat verschil heeft iedereen wel kunnen zien, en daarin brengen we steeds minieme wijzigingen aan.”

Amin Younes en Lasse Schöne zijn geblesseerd. Maak je je zorgen?
,,Lasse en Amin hebben lichte klachten, ze zijn niet mee omdat ik niet het risico wil lopen dat het serieuze blessures worden. De medische staf denkt dat ze zaterdag weer mee kunnen trainen, dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen.”

Kijk morgen live mee! 📺 #bezaja #maraja pic.twitter.com/gi59mQu4Vj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 19 juli 2016

Nemanja Gudelj is geschorst voor het eerste duel met PAOK. Houd je daar rekening mee?
 ,,Ja, omdat hij niet mee kan doen tegen PAOK zal ik hem ook niet opstellen tegen Marseille. Ik weet al wie er in zijn plaats gaat spelen, maar dat vertel ik eerst aan de jongens.”

Zie je het duel met Marseille als een generale repetitie?
,,Nee, al snap ik dat het publiek het misschien wel zo ziet. Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie. Dat heeft tijd nodig. Iedere wedstrijd in de voorbereiding is belangrijk, deze laatste ook. Maar de trainingen zijn net zo belangrijk, omdat ik daarin mijn ideeën op de jongens kan overbrengen.”

Tekst en foto: Ajax.nl