Menu
Bosz grijpt naast Duitse Super Cup

Bosz grijpt naast Duitse Super Cup

Zo zoetjes aan beginnen alle competities weer te draaien. Vele startten afgelopen weekeinde met de Super-Cupduels. Zo speelde trainer Peter Bosz met zijn nieuwe club Borussia Dortmund de Duitse Super Cup. Hij verloor na een penaltyserie van Bayern München. Jaap Stam kende een valse start met Reading in de Championship.

Bosz baalde na afloop van het mislopen van de prijs. Dat zijn ploeg tot twee keer toe de voorsprong niet kon verdedigen stemde hem ontevreden. De Bundesliga begint voor Dortmund zaterdag 19 augustus met een uitwedstrijd tegen Wolfsburg.

Ook Ryan Babel greep naast de (in dit geval Turkse) Super Cup. Met de Turkse kampioen Besiktas ging hij in de slotfase met 2-1 onderuit tegen bekerwinnaar Konyaspor.

El Ghazi
In Frankrijk is de competitie weer begonnen. In de eerste speelronde van de Ligue 1 won de voormalig Ajacied Anwar El Ghazi met Lille simpel voor eigen publiek: 3-0. El Ghazi was goed voor de derde treffer, hij droeg zijn doelpunt op aan Abdelhak Nouri.

This goal was for you Nouri.. We are still thinking about you.. and we are still praying!!! ❤️�� pic.twitter.com/i7nX91Cm7d

— Anwar El Ghazi (@AElGhazi7) 6 augustus 2017

 

Wesley Sneijder wordt volgens alle berichten vanmiddag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van OGC Nice, de club die Ajax uitgeschakelde in Europa. Nice kende overigens ook een valse start want de uitwedstrijd bij St. Etienne ging verloren. Olympique Lyon, de nieuwe ploeg van Kenny Tete en Bertrand Traoré, won met 4-0 van Strasbourg Alsace. Traoré speelde 79 minuten, Kenny Tete bleef op de bank.

Verlies Stam
Jaap Stam verloor met zijn Redding de seizoensouverture van Queens Park Rangers met 2-0. Pelle Clement had een basisplaats maar werd in de 52e minuut gewisseld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Witters