Menu
Bosz: 'Harde, maar eerlijke conclusie'

Bosz: 'Harde, maar eerlijke conclusie'

Peter Bosz draaide er na afloop van Ajax – Roda JC niet omheen. De uiteindelijke remise (2-2) stelde de coach zeer teleur. ,,We hebben dit gelijkspel dat aanvoelt als een nederlaag geheel aan onszelf te wijten. Dat is een harde, maar eerlijke conclusie.”

,,Thuis van Roda moeten we gewoon winnen”, stelde Bosz. ,,Daar hebben we ook de kansen voor gehad. We hadden die derde goal kunnen en moeten maken. Aan de andere kant mogen we thuis tegen Roda ook gewoon geen twee doelpunten tegen krijgen. Die eerste goal gaven we weg. Omdat het lang 2-1 bleef, gingen we steeds verder achteruit. Daarom hebben we dit resultaat aan onszelf te danken.”

'Vermoeid'
Bosz had niet alleen maar slechte dingen gezien. ,,De 1-0 was een goede goal en de 2-1 ook. Daarna hadden we door moeten gaan, maar het tempo was te laag. Dat had hoger moeten zijn. Dan had de tegenstander in de tweede helft vermoeid geraakt en hadden we het verschil kunnen maken.”

Dat Ajax nog niet tot volle wasdom kom, verbaasde Bosz niet. ,,Dat is niet raar. We zijn ook pas vijf of zes weken bezig. Het kost tijd om de beoogde manier van spelen erin te krijgen. En dat gaat lukken ook. Alleen vandaag was het niet goed genoeg. Anders speel je thuis niet gelijk tegen Roda.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst