Menu
Bosz hekelt misplaatste arrogantie en prijst herstel

Bosz hekelt misplaatste arrogantie en prijst herstel

Ajax toonde op bezoek bij AZ twee gezichten. Een zeer matige eerste helft werd gevolgd door een goede tweede. Trainer Peter Bosz was over het grote verschil niet te spreken. ,,Misplaatste arrogantie was het”, stelde hij over de eerste 45 minuten. ,,Alles wat wij de eerste helft niet goed deden, ging in de tweede helft wel goed.”

,,Dit hoop ik nooit meer te zien”, vervolgde Bosz over de eerste helft. ,,Het sloeg helemaal nergens op. Wij dachten een lekker wedstrijdje te spelen en zij waren veel agressiever. Gewoonweg een verkeerde houding.”

Dominant
De rust werd gebruikt om alles even op scherp te zetten en vervolgens leefde Ajax enorm op. ,,De tweede helft hebben wij laten zien hoe goed we kunnen voetballen. We waren dominant, vast in balbezit en hebben veel kansen gehad. Als we een derde goal hadden gemaakt, was de wedstrijd gespeeld geweest. Op basis van de tweede helft hadden we hier gewoon moeten winnen.”

Bosz legde desgevraagd ook nog uit waarom hij Amin Younes wisselde. ,,Hij had last van zijn lies, daarom moest ik 'm eraf halen.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst