Menu
Bosz: 'Het was geen kwestie van mogen'

Bosz: 'Het was geen kwestie van mogen'

Peter Bosz toonde zich na afloop van Go Ahead Eagles – Ajax een opgelucht man. Hij was blij met de zege in Deventer (0-3): ,,Als je kijkt naar de situatie waar wij inzitten, dan was het belangrijk om te winnen. Het was geen kwestie van mogen, eerder moeten. Heel lekker dat het gelukt is.”

Aanvoerder Davy Klaassen, belangrijk met twee goals, sloot zich bij zijn trainer aan. ,,Het is heerlijk om hier te winnen als het zo slecht gaat met de club. Ik denk dat we het goed hebben gedaan. In het begin stonden we een paar keer niet goed, maar daarna zijn we geen moment in de problemen geweest. We kunnen hier wel vertrouwen uit putten.”

'Goede en terechte zege'
Bosz vindt wel dat de Ajacieden beter kunnen. ,,Als we in goeden doen zijn, dan moet de uitslag veel hoger uitvallen. Maar al met al is het een goede en terechte overwinning. Het is logisch dat de jongens blij en opgelucht zijn.”

Ajax gaat door de zege met een (iets) beter gevoel de interlandperiode in. Het is niet zo dat Bosz het vanwege de mindere fase extra lekker vindt dat er gewonnen werd in de Adelaarshorst. ,,Bij een minder resultaat zit je als trainer tijdens zo'n interlandbreak daarmee altijd veertien dagen in je maag. Dat is van alle tijden. Niet alleen vanwege de situatie waar wij inzitten.”

90+2. Afgelopen! #Ajax neemt drie punten mee uit Deventer! #gaeaja #wijzijnajax pic.twitter.com/vzL5hYdoeX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 augustus 2016

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst