Menu
Bosz: 'Ik ben een positief ingesteld mens'

Bosz: 'Ik ben een positief ingesteld mens'

Ajax leed dit kalenderjaar in de Eredivisie pas tweemaal puntenverlies, uit bij Groningen en Excelsior. Beide ploegen uit het rechterrijtje van de Eredivisie. De komende tegenstander, NEC, behoort daar ook toe. Bosz werd om die reden gevraagd of hij een 'slecht gevoel heeft over de wedstrijd'.

,,Nee, want ik ben een positief ingesteld mens", stelde Bosz donderdag op een persconferentie. ,,Ik weet het niet precies, maar volgens mij naderen we de vijftig officiële wedstrijden dit seizoen. Na de winterstop hebben we in competitieverband twee keer gelijkgespeeld en de rest allemaal gewonnen. Daarnaast hebben we Europees twee rondes overleefd. Dan kun je wijzen naar die twee duels, wat ik ook wel begrijp, maar iedere wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Het is geen gegeven dat je bij Groningen zomaar even wint. Daarnaast hebben we andere lastige uitwedstrijden, zoals bij Utrecht en PEC, wel gewoon gewonnen.”

Twijfelgevallen zaterdag
Of Ajax zaterdag een beroep kan doen op Davy Klaassen is nog onduidelijk. De aanvoerder viel tegen AZ uit met een beenblessure en diende daarbij gehecht te worden. Bosz noemde Klaassen 'een vraagteken' voor zaterdag. ,,De zwelling was al een stuk 'dunner', maar nog niet goed genoeg om te kunnen trainen. We moeten kijken hoe het herstel zich ontwikkelt.”

Hetzelfde geldt voor Kasper Dolberg. De Deen ligt er inmiddels alweer drie weken uit met een liesblessure, maar lijkt op de weg terug. Al was Bosz nog wel voorzichtig. ,,Hij heeft vandaag voor het eerst weer een gedeelte met de groep meegetraind. Het is afwachten hoe de reactie is.”

Functioneren Traoré in de spits
Dolberg werd de afgelopen wedstrijden uitstekend vervangen door Bertrand Traoré. Bosz werd tijdens de persconferentie gevraagd naar zijn mening over het functioneren van de Afrikaan in de punt van de aanval en ontkende desgevraagd Traoré in de media openlijk als een belangrijke speler te hebben aangewezen. ,,Dat heb ik nooit zo gedaan. Ik stelde hem op en daaruit maakten jullie op dat ik hem belangrijk vind en hem bijna als mijn zoon beschouw. Dat is natuurlijk grote onzin, en niet alleen omdat we er anders uitzien. Maar om terug te komen op jouw vraag: ik vind dat hij het prima invult.”

Al met al is Bosz blij dat de titelrace weer spannend is. ,,Dat is natuurlijk gekomen door onze overwinning van afgelopen zondag. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan, en het enige dat wij kunnen doen is ze allemaal winnen. En dan nog zijn we afhankelijk van Feyenoord. Voor ons telt zaterdag alleen de winst.”


Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst