Menu
Bosz: 'Moeten in Frankrijk opnieuw top zijn'

Bosz: 'Moeten in Frankrijk opnieuw top zijn'

Peter Bosz toonde zich na afloop van Ajax – Olympique Lyon (4-1) een trotse trainer, maar weigerde zich al rijk te rekenen. ,,We hebben een heel goede uitgangspositie gecreëerd, maar de eerste twintig minuten – waarin we niet goed speelden – hebben ons geleerd dat we er zeker nog niet zijn. We zullen in Lyon weer een topprestatie moeten leveren om de finale te kunnen halen.”

Gevoel voor understatement kon Bosz niet worden ontzegd. ,,Ik vond dat we de tweede helft wel aardig speelden”, zei Bosz uiteraard met een knipoog. En toen weer serieus. ,,Het was een bizarre wedstrijd. Ik vond de eerste 15 a 20 minuten van onze kant heel slecht. Lyon zette ons onder druk en we kwamen niet aan voetballen toe. Het leek ook wel of we wat gespannen waren.”

'8-4 had ook gekund'

,,Maar in tegenstelling tot wat we eigenlijk het hele seizoen meemaken, gingen de eerste twee kansen erin. Dan sta je opeens met 2-0 voor. In combinatie met het geweldige publiek ging er iets moois ontstaan.''

Bosz prijst het publiek.
Bosz prijst het publiek.

De tweede helft had een zeer open karakter, beaamde Bosz. ,,De wedstrijd heeft geen moment op slot gezeten. Het had ook een uitslag van 7-3, 7-4 of 8-4 kunnen worden.”

Ajax-filosofie uitdragen
Bij de persconferentie was ook veel internationale pers aanwezig. Zij vroegen zich af of Ajax zich weer op de internationale voetbalkaart gaat zetten, indachtig de gouden jaren negentig.  

,,Degenen die Ajax volgen, weten dat we wel meer van dit soort wedstrijden hebben gespeeld, al waren die niet zo open als vandaag", stelde Bosz. ,,Maar tegen Feyenoord en Schalke hebben we ook heel goed gespeeld, dat vond ik nog betere wedstrijden dan vandaag. Maar met Ajax staan we voor aanvallend voetbal. We willen winnen, maar graag op een aantrekkelijke manier. Wij vinden dat we ook voor de fans en de supporters moeten spelen.”

Bosz: 'Met Ajax staan we voor aanvallend voetbal.'
Bosz: 'Met Ajax staan we voor aanvallend voetbal.'

Met de ruime overwinning lijkt Ajax op rozen te zitten, maar Bosz weigert zich het pluche toe te eigenen. ,,We hebben tegen Schalke gezien dat je met 2-0 niet rustig achterover kunt leunen. En dan schat ik Schalke minder in dan Lyon, wat ik echt een geweldig team vind. Nee, de strijd is nog niet gestreden. We weten dat we in Frankrijk opnieuw top moeten zijn. Maar we hebben laten zien dat wij ook een heel goed elftal hebben."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst