Menu
Bosz: 'Niet zo'n goed gevoel over de wedstrijd'

Bosz: 'Niet zo'n goed gevoel over de wedstrijd'

Ajax won zondagmiddag met 0-2 bij Roda JC, maar trainer Peter Bosz was niet tevreden. Het spel van de Ajacieden had hem niet kunnen bekoren. ,,Ik vind dat we wel eens beter hebben gevoetbald, al is de winst in mijn ogen wel terecht. Eigenlijk heb ik over de hele wedstrijd niet zo'n goed gevoel.”

Bosz gaf in een notendop aan waar het spel van zijn ploeg aan mankeerde. ,,Ik vond dat we heel lang aan één kant speelden, we Lasse (Schöne) niet goed genoeg wisten te vinden, te weinig diepte in ons spel hadden en teveel onnodig balverlies leden.”

'Geduldig zijn'
Dat Ajax niet in zijn spel kwam, lag ook aan de opponent. ,,Zij willen heel compact staan en houden de ruimtes klein", vertelde Bosz. ,,Dan weet je dat je geduldig moet zijn, omdat zij gaandeweg de wedstrijd steeds moeilijker de ruimtes kunnen belopen.”

Content was Bosz wel over de goal van Amin Younes, die met zijn eerste seizoenstreffer de wedstrijd besliste: ,,Hij raakte eerst de lat. Toen dacht ik: 'het zit 'm ook niet mee'. Maar ik ben blij dat hij vlak voor tijd die tweede er inschoot.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst