Menu
Bosz prijst Schalke: 'Grote club, uit groot voetballand'

Bosz prijst Schalke: 'Grote club, uit groot voetballand'

Over de vorige twee knock-outrondes van de UEFA Europa League was Peter Bosz vooraf stellig. Tegen zowel Legia Warschau als FC Kopenhagen diende door Ajax gewonnen te worden. Nu in de kwartfinale de degens gekruist worden met Schalke 04 liggen de verhoudingen iets anders, stelde Bosz. Toch wees de coach van Ajax op de persconferentie daags voor de heenwedstrijd in de Amsterdam ArenA geen favoriet aan.

,,We spelen tegen een grote club, uit een groot voetballand. We zullen zien. Tegen Kopenhagen lagen de speelstijlen van beide teams ver uit elkaar. Nu is dat minder het geval, want ik vind Schalke goed voetballen. Toch zijn er ook wel verschillen qua spelopvatting. De vraag is welke van de twee ploegen zijn speelstijl het beste kan gaan hanteren. We gaan er in ieder geval alles aan doen om door te gaan.”

Amin Younes en Peter Bosz blikten woensdag in de ArenA vooruit naar het eerste duel met Schalke 04.
Amin Younes en Peter Bosz blikten woensdag in de ArenA vooruit naar het eerste duel met Schalke 04.

Ajax zal het in een uitverkochte ArenA moeten stellen zonder de geschorste Lasse Schöne. Voor de vervanging van de verdedigende middenvelder kan Bosz naar eigen zeggen een keuze maken uit vier spelers: Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Jairo Riedewald en Carel Eiting. ,,Dan zijn alle namen genoemd die hem kunnen vervangen”, grijnsde Bosz. Om zich vervolgens op de vlakte te houden wie de voorkeur gaat krijgen. ,,Ik wil dat de spelers dat altijd eerst van mij horen en niet via de media.”

Rentree Dolberg?
Een andere Deen, Kasper Dolberg, is mogelijk wel weer van de partij. De spits is na een kleine maand afwezigheid dichtbij een rentree. ,,Hij heeft dinsdag volledig meegetraind en hopelijk lukt dat vandaag weer", stelde Bosz. ,,We moeten ook kijken hoe de reactie na de training van gisteren is. Als hij fit is, pak ik 'm erbij. Anders niet. Het uitgangspunt voor zo'n topwedstrijd is dat een speler honderd procent fit moet zijn, of-ie nu start of op de bak begint."

,,Ajax wil altijd alles winnen. We willen op beide fronten zo goed mogelijk presteren.”
,,Ajax wil altijd alles winnen. We willen op beide fronten zo goed mogelijk presteren.”

Dat Bosz een aardig woordje over de grens spreekt, moge inmiddels duidelijk zijn. Tijdens het bezoek aan Standard Luik (eind vorig jaar) stond hij de Franstalige journalisten keurig te woord in hun moedertaal, en ditmaal liet Bosz zien ook de Duitse taal machtig te zijn. Hij kreeg zelfs even de lachers op zijn hand. ,,Dan moet je bij Marc Overmars zijn, ich bin nur die trainer”, antwoordde Bosz op de vraag of Klaas-Jan Huntelaar volgend seizoen weer bij Ajax speelt.

,,Klaas-Jan is een superspeler. Ik weet dat hij eerder hier bij Ajax gespeeld heeft, maar voor welke club hij volgend seizoen uitkomt? Geen idee."

Op meerdere paarden wedden
Bosz is met Ajax nog op twee fronten actief en liet desgevraagd weten niet op één paard te gaan wedden. ,,Ik vind dat we geen prioriteiten moeten stellen. We willen heel graag kampioen worden. Daarnaast zitten we in de kwartfinale van de Europa League en willen we dolgraag naar de laatste vier. Het zou raar zijn als we er één laten vallen. Dat past ook niet bij de club. Ajax wil altijd alles winnen. Daar gaan we dus ook voor. We willen op beide fronten zo goed mogelijk presteren.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst