Menu
Bosz prijst Twente: 'Zo terugkomen is knap'

Bosz prijst Twente: 'Zo terugkomen is knap'

Peter Bosz heeft bewondering voor de revival van FC Twente, zondag in Enschede de tegenstander van Ajax. ,,Ik vind dat ze het verrassend goed doen. Leuk. Op sterven na dood zijn en dan zo terugkomen, dat is knap.”

Bosz en zijn selectie arriveerden vrijdag rond 13:00 uur in Amsterdam. Sommige spelers hadden wat kleine oogjes, evenals de trainer van Ajax. ,,Een beetje moe”, verklaarde Bosz zijn gemoedstoestand. ,,Meestal slapen we niet zoveel na een wedstrijd.”

Dominant
De grijnzende blik waarmee Bosz die opmerking plaatste, verraadde dat hij een goed gevoel had overgehouden aan de puntendeling bij Standard Luik (1-1) en lekker in zijn vel zit. Ajax is inmiddels al twintig wedstrijden ongeslagen. ,,Ik heb net op de terugweg de eerste helft teruggekeken. Dat was eerlijk gezegd beter dan ik langs de kant ervaren had. Ik vond ons goed spelen, dominant, en vast in balbezit.”

🎥 | #staaja gemist of nog een keer terugkijken? Check de highlights 👉 https://t.co/zhdCU8jZHO #UEL pic.twitter.com/yF2lwDCZ8t

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 december 2016

Toch plaatste Bosz ook een kanttekening. ,,Als je zoveel beter bent dan de tegenstander en bovendien meer en betere kansen hebt gecreëerd, dan moet je zo'n wedstrijd gewoon winnen.” Toch overheerste uiteindelijk vooral positivisme, met name over de glansrijke groepsfase. ,,We hebben niet verloren in een poule met op het oog allemaal gelijkwaardige ploegen. Als je er dan zo bovenuit steekt, mag je tevreden zijn.”

Positief is ook dat alle Ajacieden redelijk ongeschonden uit de strijd kwamen. ,,We zijn net terug uit Luik en gaan zometeen uitlopen en trainen met wat andere spelers. Maar volgens mij zijn er geen heel grote blessures bijgekomen.”

Schöne en Sinkgraven
Wel zijn er voor zondag nog wat vraagtekens rond Ajacieden, die al niet uit voorzorg, in Amsterdam achterbleven en Standard-uit misten ,,Sinkgraven en Schöne zijn behandeld, dat gaat wel de goede kant op. In hoeverre zij hersteld zijn, zien we straks op de training.”

Bertrand Traoré verblijft momenteel in Engeland, bij Chelsea. ,,Dat is protocol", aldus Bosz. ,,Chelsea heeft de afspraak met hurende clubs dat als een speler langer dan twee of drie dagen geblesseerd is, zij 'm moeten zien. We hopen dat hij vandaag of morgen terug kan komen.” Tot slot gaf Bosz een (medische) update over Vaclav Cerny, die daags voor Standard Luik – Ajax afhaakte. ,,Vaclav gaat zometeen verder bekeken en behandeld worden."

Manchester City
Zondag wacht dus het uitduel bij FC Twente, dat zich volgens Bosz van zijn positieve kant laat zien. ,,Ik moet zeggen dat de mensen bij Twente toch een aardige selectie hebben samengesteld. Met een toch wel aantal onbekende spelers voor ons in Nederland. Ze hebben natuurlijk ook de link met Manchester City. Ik vind dat Twente leuk voetbal speelt en goed presteert. Ze staan niet voor niets zo hoog.”

🎥 | Alvast lekker opwarmen voor zondag? 🔥 Check de hoogtepunten van de laatste 5️⃣ edities van #tweaja 👉 https://t.co/x0ndMGm0fF pic.twitter.com/OUtGeFy8Xz

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 december 2016

Mocht Ajax zondag scoren, dan wordt een clubrecord geëvenaard. De Ajacieden hebben in dat geval 42 wedstrijden op rij gescoord, iets dat eerder alleen tussen december 1996 en maart 1998 lukte. Bosz is daar naar eigen zeggen niet mee bezig. ,,Het geeft aan dat je toch wel iets goed doet. Maar het levert geen punten op en dat is samen met goed voetballen toch het belangrijkste. Dat je dan af en toe tegen een record aanloopt, is natuurlijk wel leuk.”

FC Twente - Ajax begint zondag om 16:45 uur.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst