Menu
Bosz: 'Tegen Go Ahead tweede plek veiligstellen'

Bosz: 'Tegen Go Ahead tweede plek veiligstellen'

Tussen de Lyon-bedrijven door speelt Ajax zondag een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het is allesbehalve een hinderlijke onderbreking van het Europese geweld, stelt Peter Bosz. ,,Het liefst worden we eerste in de Eredivisie, maar dat zal heel moeilijk worden. Dan moet je in ieder geval de tweede plaats veiligstellen. Het is daarom zaak om van Go Ahead te winnen. Anders laten we het op de laatste wedstrijd tegen Willem ll aankomen en dat hebben we liever niet.”

,,Het zou flauw zijn om te zeggen dat deze wedstrijd net zo belangrijk is als die tegen Lyon, maar ik kijk het hele seizoen al van wedstrijd tot wedstrijd”, vertelt Bosz. ,,De focus ligt volledig op Go Ahead. Ik ben nu puur aan het kijken met welke spelers wij van Go Ahead gaan proberen te winnen. Met Lyon hou ik me op dit moment helemaal niet bezig. Dat komt na de wedstrijd van zondag weer."

GA Eagles geeft een aantal kaarten terug, dus als je snel bent, kun je nog naar ons laatste thuisduel ➡️ https://t.co/zIMN4T1LSe#ajagae pic.twitter.com/1DCQ4HSxrB

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 mei 2017

De Ajacieden genieten vrijdag van een vrije dag. Een dag eerder, daags na Ajax – Olympique Lyon (4-1), was die wedstrijd nog hét onderwerp van gesprek. Met kleine oogjes meldde Bosz zich op sportcomplex de Toekomst. Hij lag pas om half 5 op bed en had zodoende een kort nachtje achter de rug.

Trainersbeeld
,,Ik heb vannacht de wedstrijd op televisie teruggekeken”, vertelt Bosz. ,,Ik moet eerlijk zeggen: als je langs de lijn zit, krijg je wel een beeld van de wedstrijd. Maar dat is echt een trainersbeeld, geen toeschouwersbeeld. Vandaag ben ik de wedstrijd weer aan het terugkijken, maar dan met onze eigen camera, die een overzicht van het hele veld geeft. Dan kan ik zien hoe onze restverdediging staat, dat soort zaken."

In zijn enthousiasme maakte Bosz - die vaak een zakelijke inslag heeft - ditmaal zelfs een uitzondering. ,,Normaal kijk ik altijd met het geluid uit, om rekening te houden met andere mensen in de ruimte. Ditmaal had ik het toch even aangezet. Net bij de vrije trap van Hakim waaruit door Bertrand werd gescoord, schakelde ik het in. Het was zo'n kabaal dat ik het geluid maar aangelaten heb. Het publiek dat intens meeleefde, de oe's en de a's. Allemaal heel bijzonder.”

📻 | Kippenvel! Check alle highlights met commentaar van Ajax Radio 👉 https://t.co/T3zFlRj4Vq #UEL #ajalyo pic.twitter.com/hhvNfcXShX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 4 mei 2017

De kans is aanwezig dat Bosz tegen Go Ahead een aantal spelers rust geeft. ,,We gaan nu richting het einde van het seizoen. Voordeel is dat we één dag extra rust hebben richting Go Ahead. De kans zit erin dat ik wat andere jongens laat spelen.”

Afwezigheid Daley Sinkgraven
Bosz weigerde zich in hoeveelheden uit te spreken, maar zelfs over rigoureuze wijzigingen – iets wat niet zal gebeuren - zou hij niet twijfelen. ,,Het ligt eraan wat ik wil, maar ik vind dat onze selectie zo breed is dat ik wel tien anderen zou kunnen laten spelen. Of elf."

De coach heeft, op Daley Sinkgraven na, een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. De linksback is er ook tegen Go Ahead nog niet bij, kondigde Bosz aan. ,,Hij moest eerst met de groep meetrainen en dat heeft-ie nog niet gedaan. Of hij Lyon-uit wel haalt? Dat weet ik niet.”

Bekijk ook: Bosz: 'Zeker kans dat we veel spelers sparen.'
Lees ook: Kranten: 'Alsof Ajax vliegt'

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst