Menu
Bosz: 'Trainer van PAOK is denk ik blijer met resultaat'

Bosz: 'Trainer van PAOK is denk ik blijer met resultaat'

Peter Bosz schoof met gemengde gevoelens op de persconferentie na Ajax - PAOK aan. De Ajax-coach was niet ontevreden over het spel, maar het resultaat stemde hem teleur. ,,Ik denk dat de trainer van PAOK blijer is dan ik ben", vertelde hij. ,,1-1 is niet zo'n heel goed resultaat, al kunnen we er zeker wat mee in de return."

De wedstrijd kende voor Bosz weinig verrassingen. ,,De tegenstander zoals die vooraf geschetst was, hebben we precies zo teruggezien", vertelde hij. ,,PAOK speelt natuurlijk een heel ander spelletje dan wij, loert vooral op de counter. Ik vond dat we in het begin even zoekende waren, maar daarna het heft in handen namen. We stonden goed, creƫerden kansen en hielden goed de druk erop. Ik had het gevoel dat de goal ging vallen. Dat gebeurde ook, maar helaas aan de andere kant. Echt uit het niets. We hadden daarna geluk dat zij niet meteen de 0-2 scoorden. Vervolgens hebben we de rug gerecht en een uitstekende goal gescoord."

Groot talent
De maker daarvan, Kasper Dolberg, speelde een uitstekende wedstrijd en had ook Bosz kunnen bekoren. ,,Eigenlijk kende ik Kasper voor mijn komst niet zo goed, ik had hem alleen af en toe in de jeugd zien spelen. Vervolgens zijn we met hem aan het werk gegaan, ook op trainingskamp. Iedereen kan zien dat hij talent heeft, maar de vraag is hoe ver hij al is. Dit was natuurlijk het ideale podium voor hem om zichzelf te tonen. Ik vind dat hij dat behoorlijk heeft gedaan."

Een andere spits, Arek Milik, kwam ook ter sprake op de persconferentie. De Pool staat in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli, maar Bosz weigerde op de zaken vooruit te lopen. ,,Ik ben trainer en werk met de spelers die er zijn. Arek is er nog steeds. We gaan hem proberen klaar te stomen voor de return, zodat hij een gedeelte van de wedstrijd zou kunnen spelen."

Bosz werd tot slot gevraagd wat zijn verwachtingen voor de return zijn. ,,Ik reken op een heet potje en die gaan we proberen te winnen."

90+3. Afgelopen! #Ajax speelt met 1-1 gelijk tegen PAOK dankzij de scorende debutant Kasper Dolberg! #UCL #ajapao pic.twitter.com/K35uQHesuV

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 juli 2016

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst