Menu
Bosz: 'Trots op de jongens'

Bosz: 'Trots op de jongens'

Peter Bosz schoof overwegend tevreden aan bij de persconferentie na Standard Luik – Ajax. De barometer sloeg uiteindelijk positief uit. ,,Natuurlijk is die late gelijkmaker zonde, maar ik ben trots op hoe de ploeg heeft gespeeld.”

Het jonge Ajax voerde een groot gedeelte van de wedstrijd de regie. De verdedigende spelopvatting van Standard verraste Bosz. ,,Ik had meer druk vooruit van hun verwacht, want zij moesten winnen, maar dat gebeurde alleen de laatste tien minuten. Toen gingen zij drukken. Maar wij hadden op dat moment de wedstrijd al beslist moeten hebben.”

Potentie
Bosz kreeg in Luik de bevestiging dat zijn ploeg veel potentie heeft. ,,Diederik Boer is 36 jaar. Als je hem wegdenkt, speelden we met een elftal gemiddeld jonger dan twintig jaar. Acht jongens uit de eigen opleiding bovendien, dat is iets waar de club trots op mag zijn.”

Fier was de coach ook op de prestaties van het ongeslagen Ajax in Europees verband. ,,Over de totale campagne mogen we tevreden zijn. We hebben veel punten binnen gehaald, ook voor het Nederlandse voetbal."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst