Menu
Bosz: 'Twente speelt leuk voetbal'

Bosz: 'Twente speelt leuk voetbal'

Ajax krijgt zondagmiddag in de Amsterdam ArenA bezoek van FC Twente, een ploeg die Peter Bosz dit seizoen wel kan bekoren. ,,Ik vind dat Twente het erg goed doet. Ze spelen leuk voetbal om naar te kijken, vind ik.”

De Ajacieden stonden vrijdag met kleine oogjes op het trainingsveld. Donderdagavond direct na de wedstrijd werd teruggevlogen naar Amsterdam, waarna om iets voor enen voet op Nederlandse bodem werd gezet. Twaalf uur later stond alweer een uitlooptraining op het programma. Daarmee werd de voorbereiding op FC Twente afgetrapt.

Dat Ajax zondag pas om 16.45 uur speelt, de laatste wedstrijd van de 26e speelronde, ziet Bosz als een klein voordeeltje. ,,Voor ons is het wel prettig. We hebben een zware wedstrijd van donderdag in de benen, zijn gisteravond teruggevlogen en de jongens lagen laat in bed. Dan is het wel prettig om zondag laat te spelen.”

Hoe belangrijk was deze goal? We weten het volgende week! 🔮⚽️

Highlights FC Kopenhagen - #Ajax ▶️ https://t.co/FiB8y6ZED0#UEL #kopaja pic.twitter.com/SLaIYOjFKS

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 maart 2017

Bosz keek nog even kort terug op de wedstrijd tegen Kopenhagen, waarover hij ondanks de nederlaag niet ontevreden was. ,,Ik vond dat we goed speelden, en bij vlagen een Ajax hebben gezien zoals we graag willen: agressief als het moet en met durf voetballend. We hadden ons alleen moeten belonen door een goed resultaat te behalen. Het spel biedt, denk ik, wel hoop voor de return.”

In ieder geval haalden alle Ajacieden redelijk ongeschonden de eindstreep. ,,Voor zover we nu kunnen beoordelen wel ja”, stelde Bosz. Het betekent dat de coach voor zondag een volledige selectie tot zijn beschikking heeft. Hakim Ziyech en Joël Veltman staan op scherp en zijn bij een volgende gele kaart geschorst.

Standpunt
Ziyech ontbrak tegen Kopenhagen in de basiself, omdat hij had aangegeven vermoeid te zijn. Bosz kondigde direct aan dat de middenvelder tegen Twente weer in de basis zou beginnen, en herhaalde dat standpunt vrijdag. ,,Hakim gaat spelen.”

Voor Ziyech is de ontmoeting met FC Twente een weerzien met zijn oude club. Ondanks het vertrek van de spelmaker, die de voorgaande twee seizoenen nadrukkelijk zijn stempel drukte op het spel van de tukkers, zijn de prestaties uitstekend. Twente staat verdienstelijk zesde in de Eredivisie.

📝 | Bosz: 'Ik ben er ziek van.' ⏩ https://t.co/22Ag5ZU6T3 #UEL #kopaja pic.twitter.com/x9gp9FeWaX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 maart 2017

,,Ik vind dat Twente goede spelers heeft, ook met individuele kwaliteit. Onder meer een aantal huurspelers van Manchester City. René Hake heeft daar in korte tijd een goed team van weten te maken. Ze spelen compact, en iets teruggeplooid, en zullen dat waarschijnlijk tegen ons ook doen.”

Bosz rekent er dan ook op dat Ajax tegen Twente het initiatief zal hebben. ,,Ik denk het een leuke wedstrijd gaat worden waarin wij het spel zullen moeten maken. Maar dat is geen probleem, dat moeten we iedere wedstrijd en dat willen we ook graag.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst